Σάββατο 18 Απριλίου 2015


Σίγουρα πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση απόδρασης από την καθημερινότητα και όλα όσα αυτή σου προσφέρει.
Χαρακτηριστικά της διαμονής στη...μέση της θάλασσας, είναι η εξαιρετική θέα, η μοναξιά και η απουσία ανέσεων, μια και το τρεχούμενο ζεστό νερό όπως και το ηλεκτρικό, απλά δεν υπάρχουν.
Το μικρό νησάκι Ile Louët, βρίσκεται 350 μέτρα από την ακτή Morlaix στη βόρεια Γαλλία και ουσιαστικά πρόκειται για έναν βράχο που φιλοξενεί έναν φάρο του 19ου αιώνα. Δίπλα στο φάρο, μία εξοχική κατοικία έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 10 άτομα.
Μέχρι τη δεκαετία του 1960 στο συγκεκριμένο νησάκι ζούσαν μόνο οι φαροφύλακες με τις οικογένειές τους, όμως το 2004 το παραμελημένο εξοχικό ανακαινίστηκε ώστε να γίνει καταφύγιο για όσους αποζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση με φόντο το απέραντο μπλε της θάλασσας.
Το Ile Louët μπορεί να το νοικιάσει κανείς ολόκληρο με 200 ευρώ το διήμερο για να ζήσει μία μοναδική εμπειρία στη μέση της θάλασσας. Η θέα είναι συγκλονιστική, το ηλιοβασίλεμα μαγευτικό και ο ήχος των κυμάτων που χτυπάνε στο βράχο μελωδικός και μεγαλειώδης.

Παρά την έλλειψη υψηλής τεχνολογίας και ανέσεων, το νησί φάρος είναι τόσο δημοφιλές ώστε έχουν “κλείσει” οι αιτήσεις για το 2015 ενώ για την επόμενη χρονιά υπάρχει λίστα αναμονής.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!