Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Γνωρίστε τη Ρώμη χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ

Είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς και ενδιαφέροντες προορισμούς της Ευρώπης. Δεν έχει πάρει άλλωστε άδικα το χαρακτηρισμό «Αιώνια Πόλη». Η πρωτεύουσα της γειτονικής Ιταλίας μαγεύει τους επισκέπτες της με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, την γοητεία των κατοίκων της, την ατμόσφαιρα μυστηρίου που αποπνέει και φυσικά, τα πανέμορφα αρχαία και πιο σύγχρονα μνημεία και αξιοθέατά της.

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ρώμης, χωρίς να ξοδευτούν, δείτε παρακάτω μερικές από τις δωρεάν απολαύσεις που μπορεί να βιώσει στην ιταλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Lonely Planet.

1. Αφήστε το βλέμμα σας να «χαθεί» κοιτάζοντας προς τον ουρανό στο Πάνθεον  

Μια συναρπαστική εμπειρία μέσα σε αυτό το εικονικό, ρωμαϊκό κτίριο με το μεγαλύτερο θόλο που κατασκευάστηκε ποτέ.
Το Πάνθεον διέθετε τον μεγαλύτερο θόλο σε όλη την Αρχαιότητα (43,3 μέτρα διαμέτρου στο εσωτερικό του), ο οποίος και παραμένει έως σήμερα ο μεγαλύτερος από béton non-armé. Έπειτα από σχεδόν δύο χιλιετίες, η αξιοσημείωτη αυτή κατασκευή δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι κατάρρευσης, παρά τις αρκετές αφαιρέσεις τμημάτων της διακόσμησής του, καθώς και τις επαναλαμβανόμενες τελουρικές κινήσεις.

2. Επισκεφθείτε τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου 

Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά για να μπείτε μέσα, όμως αξίζει τον κόπο. 

3. Περιπλανηθείτε στην πλατεία Ναβόνα (Piazza Navona)

Απολαύστε το θέαμα από τους καλλιτέχνες του δρόμου, παρατηρήστε τους εκατοντάδες τουρίστες και περαστικούς που κάνουν μια στάση στην πλατεία και ρουφήξτε τον «αέρα» της πόλης.

4. Φωτογραφηθείτε στα  περίφημα σκαλιά της Πιάτσα ντι Σπάνια (Piazza di Spagna)

Η Σκαλινάτα αποτελεί ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Ρώμης και αποτελεί τόπο συνάντησης τόσο για τους κατοίκους της πόλης, όσο και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την ιταλική πρωτεύουσα. Η εντυπωσιακή σκάλα συνδέει την Πιάτσα ντι Σπάνια με ένα πλάτωμα μπροστά από την εκκλησία Τρινιτά ντέι Μόντι, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της πόλης.  

5. Τολμήστε να πείτε ένα ψέμα… στο Στόμα της Αλήθειας (Bocca della Verità)

Αν κρύβετε κάποιο μυστικό, φροντίστε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από το «Στόμα της Αλήθειας». Σύμφωνα με το μύθο, το στόμα αφαιρεί τα δάχτυλα όποιου ψεύδεται.

6. Συνεχίστε την παράδοση στη Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana di Trevi)


Ο μύθος θέλει, όσους ρίχνουν ένα νόμισμα στο σιντριβάνι, να επιστρέφουν κάποια στιγμή στην «πόλη του Φωτός». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Lonely Planet, καθημερινά χιλιάδες τουρίστες πετούν κατά μέσο όρο 3.000 ευρώ μέσα στο νερό.

7. Ανακαλύψτε την έπαυλη των Μποργκέζε (Villa Borghese)

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα της Ρώμης, μια «όαση» στην ιταλική πρωτεύουσα με πανέμορφα μονοπάτια, κατάφυτες γωνιές και μουσείο έργων τέχνης.

8.Εξερευνήστε την εβραϊκή συνοικία

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ατμοσφαιρικές περιοχές της ιταλικής πρωτεύουσας, με πολλά μικρά στούντιο τεχνητών, καταστήματα με vintage ρούχα, αρτοποιεία και φημισμένες τρατορίες.

9. Συμμετέχετε σε κάποιο free tour στην πόλη


Στην ιστοσελίδα «New Rome Free Tour» (newromefreetour.com) μπορείτε να ενημερωθείτε για τις καθημερινές, δωρεάν περιηγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

10. Θαυμάστε παραδείγματα σύγχρονη αρχιτεκτονικής στη συνοικία EUR

Το διασημότερο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα της συνοικίας αυτής είναι το Palazzo della Civiltà del Lavoro, ένα αριστούργημα του ιταλικού ρασιοναλισμού, γνωστό και ως «το τετράγωνο Κολοσσαίο» (Square Colosseum).
 

Έξτρα συμβουλές: Δωρεάν αξιοθέατα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες

1. Κολοσσαίο, Παλατίνο και Ρωμαϊκή Αγορά: την πρώτη Κυριακή του μήνα 
2. Μουσεία του Βατικανού: την τελευταία Κυριακή του μήνα
3. Όλα τα κρατικά μουσεία: την πρώτη Κυριακή του μήνα
4. Εβδομαδιαίο ακροατήριο του Πάπα: κάθε Τετάρτη πρωί
5. Αγορά Porta Portese: κάθε Κυριακή πρωί
6. Palazzo di Montecitorio: τηνπρώτη Κυριακή του μήνα
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!