Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ένα μοναδικό μάθημα ζωής σε όλους μας για τη δύναμη της θέλησης δίνουν δύο μεσήλικες Κινέζοι. Ο Jia Haixia και ο Jia Wenqi, ηλικίας 53 ετών αμφότεροι, φύτεψαν πάνω από 10.000 δέντρα αλλάζοντας δραματικά το χωριό τους, το οποίο βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή της Χεμπέι στην Κίνα.

Από μόνο του το επίτευγμα είναι αξιοθαύμαστο. Πόσο μάλλον όταν ο ένας (ο Haixia) είναι τυφλός και ο άλλος (ο Wenqi) έχει ακρωτηριασμένα χέρια..

Όλα σύμφωνα με το star.gr, ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια: οι δύο άνδρες αποφάσισαν να δράσουν με αφορμή το γεγονός ότι κανείς δεν τους έδινε δουλειά.

Αποφάσισαν ότι τίποτα δεν θα έμπαινε εμπόδιο στους στόχους τους. Ούτε το ποτάμι που πρέπει να διασχίσουν καθημερινά, το οποίο ο τυφλός Haixia διαβαίνει πάνω στις πλάτες του ακρωτηριασμένου φίλου του…

«Είμαι τα χέρια του και αυτός τα μάτια μου» λέει ο Haixia, o οποίος γεννήθηκε με πρόβλημα όρασης. «Στεκόμαστε στα πόδια μας τώρα. Η προσπάθειά μας έχει αποδώσει πολύ γλυκούς καρπούς και βρήκαμε γαλήνη στις καρδιές μας» σχολίασε από την πλευρά του ο Wenqi, ο οποίος έχασε τα δύο του χέρια σε ηλικία μόλις 3 ετών. Κοινός παρονομαστής των ονείρων τους, όπως δήλωσαν, το να αφήσουν κάτι καλύτερο για τις νέες γενιές.

Η εικόνα που δείχνει το πώς γίνεται η δουλειά μιλά από μόνη της και σηκώνει βαθιά υπόκλιση: καθότι δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοραστούν δενδρύλλια, ο τυφλός Haixia ανεβαίνει στα δέντρα με τη βοήθεια του Wenqi, που σπρώχνει με το κεφάλι του. Καθοδηγώντας φωνητικά τον τυφλό φίλο του, του υποδεικνύει που είναι τα τρυφερά κλαδιά, τα οποία θα μπορούσαν να φυτευτούν για να γίνουν δέντρα…

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!