Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες εκπαιδευτικών για περιστατικά υποσιτισμού παιδιών...
σε σχολεία της Αθήνας που έγιναν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα,  δύο εκπαιδευτικοί, η Ανδριανή Προκόπη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Παρθενώνας» και ο Μαριόλης Δημήτρης από τον Α΄ Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αμπελόκηποι», αναφέρθηκαν σε περιστατικά υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία.

Οι δυο εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «δραματική», σημείωσαν, ότι καλούνται «να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε», ενώ ο κ. Μαριόλης αναφέρθηκε ειδικά στην περίπτωση «παιδιού που είχε να φάει δυο ημέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σημειωθεί σοβαρές καθυστερήσεις στον διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων -ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ-, με αποτέλεσμα το το Δημοτικό Βρεφοκομείο να αδυνατεί να προετοιμάσει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνο οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στα σχολεία δεν μοιράζονται μερίδες, ενώ τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων έχει αναλάβει κέτερινγκ που έχει και στο παρελθόν διανείμει μερίδες στα συσσίτια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διαβεβαίωσε, ότι το πρόβλημα θα λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Παρόλα αυτά, ο διαγωνισμός -όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου- έχει μπλοκάρει εδώ και ένα χρόνο και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ευθύνες για την κατάσταση αποδόθηκαν από τον κ. Καμίνη σε γραφειοκρατικά προσκόμματα, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπρούλιας σημείωσε ότι «ευθύνες υπάρχουν και σε εμάς και στην κυβέρνηση».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!