Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Μια εφαρμογή για να μη χαθείτε στη μετάφραση στα ταξίδια σας!
H Google ελπίζει ότι η εφαρμογή Translate θα καταφέρει να "σπάσει" τα γλωσσικά εμπόδια μια και καλή, με την προσθήκη μιας υπηρεσίας φωνητικής μετάφρασης.
Η τελευταία ενημέρωση της εφαρμογή παρέχει άμεση μετάφραση φωνητικών εντολών, σε πολλές γλώσσες, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες-ταξιδιώτες θα μπορούν για παράδειγμα να συνεννοούνται με μεγαλύτερη άνεση με τους σερβιτόρους, το προσωπικό στα ξενοδοχεία και σε άλλες υπηρεσίες στον προορισμό τους.
Η νέα υπηρεσία λειτουργεί κάπως σαν real-time διερμηνέας, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να συνομιλούν με κάποιον που μιλά μια εντελώς διαφορετική γλώσσα.
Η εφαρμογή διαθέτει ακόμη μια λειτουργία μετάφρασης μέσω κάμερας, η οποία μεταφράσει λέξεις που υπάρχουν μέσα σε εικόνες, επιτρέποντας στους χρήστες να αποκωδικοποιήσουν… ακαταλαβίστικες πινακίδες στο δρόμο, το μενού στα εστιατόρια κ.ά, απλά κρατώντας την κάμερα του smartphone επάνω από το κείμενο που θέλουν να μεταφράσουν.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι περιορισμοί, γράφει η Chloe Hamilton στον Independent. Παρότι η λειτουργία συνομιλίας προς το παρόν λειτουργεί σε 38 διαφορετικές γλώσσες, η υπηρεσία μετάφρασης εικόνων είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ρωσικά και ισπανικά.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!