Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015



Πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Ίδρυμα Retina στο Ντάλας και δημοσιεύτηκε στο JAMA Ophthalmology έδειξε ότι η αμβλυωπία πιο γνωστή ως το "τεμπέλικο μάτι" μπορεί να διορθωθεί με ένα πειραματικό παιχνίδι σε ένα iPad.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παιχνίδι αυτό απαιτούσε από τα παιδιά να τακτοποιήσουν κυβάκια που πέφτουν, ενώ φορούσαν γυαλιά με φακούς σε διαφορετικά χρώματα τα οποία με  τις ρυθμίσει του contrast ανάγκαζαν το κάθε μάτι να δουλεύει προς την κατεύθυνση της τακτοποίησης των κύβων. Επιπροσθέτως ανάγκαζαν τα μάτια των παιδιών να συνεργαστούν. Οι ερευνητές έπειτα από μερικές εβδομάδες μελέτης διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που χρησιμοποίησαν το παιχνίδι είχαν πιο βελτιωμένη οπτική οξύτητα.
Ωστόσο, την ίδια διαπίστωση έκανε και η ομάδα που μελετούσε το παιχνίδι με ενήλικες. Σύμφωνα με τους ερευνητές η όραση των παιδιών αλλά και των ενηλίκων έμεινε σταθερά βελτιωμένη για τρεις μήνες μετά τη θεραπεία ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η συνολική βελτίωση διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο.
Η εφαρμογή δεν είναι ακόμα έτοιμη προς διάθεση στο κοινό, καθώς πρέπει να περάσει ένα μεγάλο δοκιμαστικό διάστημα σε περισσότερα άτομα για να είναι εμπεριστατωμένη η αποτελεσματικότητα της.
naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!