Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

μπορείς να συνέλθεις και είσαι συνεχώς εξαντλημένη; Μα τι φταίει και είσαι στην ίδια κατάσταση κάθε μέρα;
Πριν πανικοβληθείς και κάνεις τουρνέ στο ιατρικό κέντρο καλό θα ήταν να ελέγξεις επτά παραμέτρους που είναι πιθανό να σε ''ρίχνουν'' και να σου προκαλούν αυτή την εξάντληση.
Μάλλον θα εκπλαγείς αν καταλάβεις πως μικρές λεπτομέρειες είναι ικανές να αλλάξουν την διάθεσή σου και να σε κάνουν να πάρεις τα πάνω σου. Στο bustle.com βρίσκουμε σωτήριες συμβουλές.
Τέρμα πια το πρωινό ξύπνημα με το ζόρι, ο πόνος στο κεφάλι, η ζαλάδα, η ατονία και οι πεσμένοι ρυθμοί. Η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με στόχους κι ένας από τους πιο σημαντικούς θα είναι η υγεία σου. Μικρές κινήσεις που θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στον οργανισμό σου.

Η ζάχαρη με μέτρο

 
Προτιμάτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη; Αγαπάτε ιδιαίτερα τους υδατάνθρακες ή την καφείνη; Τα προϊόντα αυτά θα σας δώσουν μία προσωρινή αίσθηση ενέργειας και σε πολύ λίγο θα ρίξουν κατακόρυφα το σάκχαρό σας με αποτέλεσμα να σας χαρίσουν έναν γλυκό λήθαργο. Μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση έτοιμου φαγητού οδηγεί στην κόπωση.

Ελλιπής ενυδάτωση

 
Αν δεν πίνετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα είναι σίγουρο πως θα νιώσετε εξάντληση. Το σώμα πρέπει να ενυδατώνεται σωστά τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Μελέτες αποδεικνύουν πως ακόμα και μία ήπια μορφή αφυδάτωσης μπορεί να προκαλέσει απώλεια της ενέργειας. Νερό, χυμοί και τσάι να μη λείπουν από την καθημερινότητά σας.

Χρήση υπολογιστή πριν τον ύπνο

 
Πολλοί από εμάς παρακολουθούν τηλεόραση ή ελέγχουν τα email τους λίγο πριν ξαπλώσουν στο κρεβάτι. Αυτή η συνήθεια μπορεί να αποτρέψει έναν ξεκούραστο ύπνο. Η διέγερση του εγκεφάλου μας από την τεχνολογία τη στιγμή που στην πραγματικότητα πρέπει να αρχίσει να επιβραδύνει μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την ξεκούρασή μας. Το τεχνητό φως από κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, οθόνες τηλεόρασης καταστέλλει την παραγωγή της μελατονίνης, του νευροδιαβιβαστή που είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση των κύκλων του ύπνου και της εγρήγορσής μας.

Απουσία άσκησης

 
Ακούγεται αντιφατικό αλλά η άσκηση βοηθά στα να μην αισθανόμαστε κουρασμένοι. Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο ή δε σας αρέσει καθόλου, μία βόλτα με τα πόδια για 20 λεπτά αρκεί. Αυξήστε τα επίπεδα ενέργειάς σας και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

Έλλειψη σιδήρου

 
Ένα σημαντικό σύμπτωμα της αναιμίας είναι η κόπωση. Η αναιμία είναι συχνή σε χορτοφάγους και σε άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς. Αν υποψιάζεστε πως το χαμηλό σίδηρο μπορεί να είναι η αιτία της εξάντλησης σας, πηγαίνετε στο γιατρό σας για να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου σας. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι οι πρωτεΐνες με βάση το κρέας ή τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Στρες, αυτό το βάσανο

 
Το άγχος και το στρες μπορεί να προκαλέσουν κόπωση στον οργανισμό σας. Όταν το σώμα σας παλεύει συνεχώς να αντιμετωπίσει το στρες οι καρδιακοί σας ρυθμοί και η αρτηριακή σας πίεση αυξάνονται. Σε μία χρόνια βάση αυτή η διαδικασία κουράζει τον οργανισμό και εξαντλεί το σώμα.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!