Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τέσσερις χιλιάδες τριακόσιες δώδεκα ημέρες έπρεπε να περάσουν για να βρεθεί μόνος πρώτος στην κορυφή της Α’ Εθνικής ο ΠΑΟΚ.

Πιο απλά, μετά από 11 χρόνια, 9 μήνες και 20 μέρες οι Θεσσαλονικείς, χάρη στη νίκη της Κυριακής με σκορ 4-0 επί του ΟΦΗ στην Τούμπα, απολαμβάνουν τη μοναξιά της πρώτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα.

Η τελευταία φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν στις 8 Δεκεμβρίου 2002, όταν στον πάγκο της ομάδας ήταν και πάλι ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ωστόσο, την επόμενη αγωνιστική οι ασπρόμαυροι ηττήθηκαν με σκορ 2-0 από τον Άρη και έτσι πέρασε πρώτος ο Ολυμπιακός, ο οποίος έδωσε μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος με διαφορά τριών βαθμών ή και μεγαλύτερη από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν τη σεζόν 1984/85, όταν είχε κατακτήσει και τον τίτλο!

Ένα άλλο ενδιαφέρον, αλλά όχι τόσο παλιό ρεκόρ, είναι όταν οι Θεσσαλονικείς είχαν πετύχει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και είχε σημειωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 κόντρα στον Άρη (4-1 το τελικό σκορ).

Εν όψει και του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, η τελευταία φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά προηγείτο του Ολυμπιακού ήταν την αγωνιστική περίοδο 1993/94.

Τότε το παιχνίδι θα διεξαγόταν για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τότε ο ΠΑΟΚ είχε 3 βαθμούς (έχοντας δώσει έναν αγώνα) και οι Πειραιώτες μόλις δύο βαθμούς. Τελικά, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 1-0.
Πηγή: sport-fm.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!