Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοι είναι οι 20 βουλευτές της ΝΔ που ζητούν εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ
Τον συμψηφισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά, σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρουν ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να αποδεχθεί τον συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ κλπ) για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό Δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

Οι βουλευτές επικαλούνται όχι μόνο την απόφαση του ΣτΕ αλλά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών τους. Αναφέρουν επίσης ότι οι ένστολοι αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες ρυθμίσεις, ενώ υπογραμμίζουν ότι με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους αλλά και την αναδρομική μείωση των συντάξεων τους, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Ανδρέας Μαρίνος, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Άννα Καραμανλή, Τιμολέων Κοψαχείλης, Εμμανουήλ Κόνσολας, Τάνια Ιακωβίδου, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Κοντογεώργος, Ευθύμιος Καρανάσιος, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Μαρία Αντωνίου, Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Γεωργαντάς, Μιχάλης Ταμήλος, Ασημίνα Σκόνδρα, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Ασπασία Μανδρέκα, Ελένη Θεοδώρου Μακρή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

http://www.4news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!