Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των λιρών 
 
Έναν «κρυμμένο θησαυρό» αναζητούν τέσσερις πολίτες από την Ξάνθη στο κέντρο των Φερών στον Έβρο, ελπίζοντας πως η τύχη θα τους χαμογελάσει και πως οι πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους θα επαληθευθούν.

Πρόκειται για τέσσερα άτομα από την περιοχή της Ξάνθης, τους, οι οποίοι αιτήθηκαν και έλαβαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης άδεια ανεύρεσης κρυμμένου θησαυρού, αναζητώντας προφανώς λίρες και άλλα τιμαλφή, στο κέντρο των Φερών στον Έβρο.

Ο κρυμμένος θησαυρός, σύμφωνα με τους αιτούντες, βρίσκεται σε ακίνητο στο οποίο στο παρελθόν στεγάζονταν το Αστυνομικό Τμήμα Φερών ενώ από πλευράς Αποκεντρωμένης ορίστηκαν συνολικά πέντε δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίο συνθέτουν την επιτροπή για την παρακολούθηση και την εποπτεία των εργασιών έρευνας και ανασκαφής, για την ανεύρεση του θησαυρού. Πρόκειται για την Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Έβρου καθώς και μια ακόμη υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας, τον Αν. Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φερών, έναν εκπρόσωπο της 15ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και έναν εκπρόσωπο της ΙΘ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι εργασίες ανασκαφής για την ανεύρεση θησαυρού θα πραγματοποιηθούν για δύο ημέρες ,σε ημερομηνίες που θα καθορισθούν από τη Κτηματική Υπηρεσία Ν. Έβρου , θα αρχίσουν στις 8:00 π.μ. και θα τελειώσουν στις 15:30 μ.μ. Το ωράριο μπορεί να παραταθεί μόνο αν βρεθεί θησαυρός και για τον απαιτούμενο χρόνο για συγκέντρωση και καταμέτρηση αυτού.

Εάν βρεθούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας θα παραδοθούν στην αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου οι εντεταλμένοι σε αυτό έχουν υποχρέωση να διακόψουν αμέσως κάθε εργασία για τη διενέργεια ανασκαφικής έρευνας από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί και η συνέχισή τους.

Σε περίπτωση που ο ευσεβής πόθος των "κυνηγών" επιβεβαιωθεί και βρεθεί θησαυρός θα περιγραφεί με λεπτομέρεια και θα καταμετρηθεί από την επιτροπή και τους καταδείκτες.

Στις Φέρρες όλοι, στις Φέρρες...

http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!