Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Το έτος 2750 πολλά θα έχουν αλλάξει. Οι Νοτιοκορεάτες είναι σίγουροι για ένα από αυτά. Μέχρι τότε, δεν θα έχει μείνει κανένας κάτοικος στη χώρα τους. 

Μία πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της χώρας σκιαγράφησε με τα πλέον ζοφερά χρώματα το μέλλον της Νότιας Κορέας. Γιατί το συμπέρασμά της είναι ότι ως το 2750, η χώρα θα έχει μηδέν κατοίκους. 

Η ρίζα του προβλήματος είναι ξεκάθαρη. Το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό γεννήσεων, 1,9 παιδιά ανά γυναίκα. Αυτό που όμως προκαλεί σοκ είναι η ταχύτητα με την οποία μπορεί να συμβεί αυτός ο… αφανισμός. Ο πληθυσμός της Νότιας Κορέας μπορεί να συρρικνωθεί μέσα σε λίγες γενιές. 

Ως το 2136, προβλέπεται ότι η χώρα θα έχει χάσει τους 40 εκατομμύρια- από τους 50 εκατ.- κατοίκους της, σύμφωνα με την έρευνα. Κάποιες περιοχές της Νότιας Κορέας θα επηρεαστούν νωρίτερα σε σύγκριση με άλλες. Η πόλη Μπουζάν- η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τη Σεούλ- θα είναι η πρώτη που θα έχει μηδενικούς κατοίκους ως το 2413. Η Νότια Κορέα δεν είναι η μοναδική χώρα της Ασίας που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα. Μελέτη του 2012 αποκάλυψε αντίστοιχο πρόβλημα για την Ιαπωνία, αν και οι άνθρωποι εκεί έχουν λίγο περισσότερο χρόνο για να αντιστρέψουν τον αφανισμό. Ο δικός τους προβλέπεται σε 1.000 χρόνια.


http://www.4news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!