Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ποιες είναι λοιπόν οι 8 κακές συνήθειες που καταστρέφουν ένα γάμο;
Γκρίνια και μουρμούρα
Μπορεί να έχετε ένα σωρό λόγους να γκρινιάξετε (και ποιος δεν έχει άλλωστε), αλλά όπως θα έχετε κι εσείς παρατηρήσει μέσα από την πολύχρονη πείρα ζωής, πως η γκρίνια και η κρεβατομουρμούρα δεν οδήγησε ποτέ σε τίποτα καλό.
Και σίγουρα δεν έφερε πιο γρήγορα αποτελέσματα στον τομέα για τον οποίο εξαρχής γκρινιάζατε.
Αλληλοκατηγορίες και επικρίσεις
Μην ξεχνάτε τα λόγια του παπά όταν βρεθήκατε ενώπιον θεού και ανθρώπων στην εκκλησία και κυρίως, μην ξεχνάτε πως το άτομο που τώρα μέμφεστε με μένος και στολίζετε με ανάρμοστα επίθετα είναι το άτομο που κάποτε αγαπήσατε βαθιά και εμπιστευτήκατε σε αυτό την ευτυχία σας. Αν δεν μπορείτε να το δείτε αυτό, τα ξεσπάσματα και οι βωμολοχίες δεν θα σας βοηθήσουν να το δείτε. Βρείτε έναν άλλο, πιο αποδοτικό τρόπο, αν φυσικά ακόμα σας ενδιαφέρει να τον βρείτε.

Τραμπουκισμός, αγένεια και άκρατος εγωισμός
Οι στρατηγικές μείωσης του συντρόφου σας, μειώνουν πρώτα εσάς που έχετε επιλέξει να συνδέσετε τη ζωή σας με αυτό τον άνθρωπο και μετά ίσως εκέινον. Όσο μάλιστα τις εξασκείτε, δεν του δίνετε ποτέ την ευκαιρία να γίνει αυτός, που θεωρητικά θέλετε να γίνει.
Παθητικότητα
Κάθε φορά που θέλετε να αποφύγετε έναν καυγά και επιλέγετε την παθητική και συναινετική οδό, θέλοντας να αποφύγετε την αντιπαράθεση, το μόνο που καταφέρνετε είναι απλά να καθυστερείτε την κρίση να ξεσπάσει.
Γιατί αργά ή γρήγορα και αυτή η τακτική της απάθειας θα εξαντλήσει τα όρια, είτε τα δικά σας, είτε του συντρόφου σας.
Εφαρμόζετε το λογικό και το πρέπον σε κάθε περίσταση
Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι μαθηματικά, ούτε και πολιτικό debate. Η χρήση της λογικής βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά σε κάποιες άλλες καλύτερα να δίνετε περισσότερη βάση στα συναισθήματα σας. Αν έστω, δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τα δικά σας συναισθήματα μην αφαιρείτε το δικαιώμα από τον σύντροφό σας να στηριχτεί εκείνος στα δικά του.
Μην ξεχνάτε πως το συναίσθημα σας έφερε κοντά και όχι η λογική, εκτός και αν παντρευτήκατε υπό καθεστώς Game Of Thrones.

Δεν συγκεντρώνεστε στη σχέση
Μπορεί να περνάτε καλά και μπορεί να μην έχετε απαιτήσεις εσείς από τον άλλο, αλλά το πιθανότερο είναι εκείνος να έχει από εσάς, όχι τόσο απαιτήσεις, αλλά προσδοκίες. Κάθε φορά που θέλει να αναπτύξει μια πιο σοβαρή κουβέντα μαζί σας και εσείς, με επιδεξιότητα το αποφεύγετε, τον πληγώνετε και τον ωθείτε σε συμπεράσματα που ίσως να μην είναι αληθινά.
Αν μάλιστα είναι όντως αληθινά, θα έπρεπε να μην τον αφήσετε να τα βγάλει μόνος του.
Κωλυσιεργείτε
Το να αποφεύγετε να αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας, να βρίσκετε διαρκώς δικαιολογίες για να μην κάνετε μια σοβαρή κουβέντα και να μη δείχνετε τη διάθεση να λυθούν οι τυχόν παρεξηγήσεις, τότε απλά βάζετε σε παύση τη σχέση, η οποία παύση σύντομα θα μετατραπεί σε οριστικό τερματισμό.

Αποφασίζετε μονομερώς
Κάποιες αποφάσεις μπορείτε να τις πάρετε μόνοι σας. Κάποιες αποφάσεις όμως δεν νοείται να τις πάρετε μόνοι σας.
Οι πρώτες αφορούν για παράδειγμα, το τι θα μαγειρέψετε αύριο, ενώ οι δεύτερες αφορούν την οικονομική διαχείριση της οικογένειας, το μεγάλωμα των παιδιών και τη διαχείριση του χρόνου σας σαν οικογένεια.
Μην αποκλείετε τον άλλο από τη  λήψη των αποφάσεων, γιατί έτσι τον απομακρύνετε σταδιακά και από τη σχέση και από τη ζωή σας.
clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!