Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ, μπορούν να προκαλέσουν μπελάδες σε όλες τις ηλικίες. Ωστόσο, μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι αυτά είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα στους άντρες και τις γυναίκες ηλικίας 50-60 ετών.
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο AmericanJournalofGeriatricPsychiatry, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στη μέση ηλικία, υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο απώλειας της μνήμης αργότερα στη ζωή του ατόμου.
«Το κόστος της κατάχρησης αλκοόλ εμφανίζεται πιο μετά και επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες του ανθρώπου» ανέφερε στο AssociatedPress ο DrDougBrown, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης στην οργάνωση Alzheimer’sSociety.
Η συγκεκριμένημελέτη έρχεται να προστεθεί στιςολοένα και αυξανόμενες αποδείξεις,ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλμπορεί να έχει«κρυφό κόστος» αργότερα στη ζωή, επιδρώντας στη γνωστική λειτουργία του ατόμουκαι αυξάνοντας τον κίνδυνοδιαφόρων προβλημάτωνυγείας.
«Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ. Όμως αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ, καθώς δε γνωρίζουμε πολλά για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ που συντελούνται πιο νωρίς στη ζωή ενός ατόμου. Εμείς ερευνήσαμε τη σχετικά άγνωστη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην ύπαρξη κάποιου προβλήματος με το αλκοόλ –σε οποιαδήποτε φάση της ζωής- και την εμφάνιση προβλημάτων μνήμης σε κάποιο μεταγενέστερο στάδιο» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, DrIain, από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Έξετερ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι απαντήσουν θετικά στις παρακάτω ερωτήσεις, θα πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση αλκοόλ στις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες.
  1. Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι πρέπει να μειώσετε τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνετε;
  2. Ενοχλείστε όταν κάποιος τρίτος σχολιάζει τις συνήθειές σας γύρω από το αλκοόλ;
  3. Αισθάνεστε ποτέ «ένοχοι» για το γεγονός ότι πίνετε;
  4. Πίνετε το πρωί για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας ή για να συνέλθετε από ένα ξενύχτι;
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!