Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η Opel βελτιώνει την οργανωτική δομή της: με ισχύ από 1ης Ιουλίου 2014, το νεοϊδρυθέν Opel Group αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των δραστηριοτήτων της General Motor στην Ευρώπη. Μέσω του νέου οργάνου, η εταιρία συγκεντρώνει τον έλεγχο της Opel/Vauxhall καθώς και των λοιπών δραστηριοτήτων της GM στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Με επικεφαλής τον Dr. Karl-Thomas Neumann, το διοικητικό συμβούλιο του Opel Group, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το μέχρι σήμερα διοικητικό συμβούλιο της Adam Opel AG, αναλαμβάνει το τιμόνι των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της GM. Ο νέος οργανισμός, που μοιάζει με την Adam Opel AG, θα έχει έδρα στο Rüsselsheim.
Με τη νέα οργανωτική αλλαγή, το Opel Group αναλαμβάνει επίσης την οικονομική ευθύνη για όλες τις μάρκες της GM στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, η Adam Opel AG θα δύναται να ενισχύσει και την οικονομική βάση της. Η λειτουργική δομή της Adam Opel AG παραμένει ανεπηρέαστη από αυτή την αναδιοργάνωση.
Τα δικαιώματα συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων είναι εγγυημένα συμβατικά στη νέα οργανωτική δομή. Αναφορικά με την ίδρυση του Opel Group με περίπου 100 εργαζόμενους, ο Dr. Schäfer-Klug δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που η θέση της Opel ενισχύεται περαιτέρω. Από την πλευρά της Opel, η αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και εργασίας.»
Το νέο Opel Group αποδεικνύει πόσο σημαντική έχει γίνει η Opel για τη General Motors. Η ηγεσία της Opel έχει αναλάβει πολυάριθμες ευθύνες της GM στην Ευρώπη την τελευταία διετία. Μεταξύ αυτών είναι η πλήρης ευθύνη για την αναπτυσσόμενη Ρωσική αγορά και η προγραμματισμένη παραγωγή επιλεγμένων μοντέλων για τη Buick στις ΗΠΑ και για τη Holden σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!