Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Εκατομμύρια ευρώ ρίχνουν στα πόδια των επαγγελματιών παικτών κάθε χρόνο οι ποδοσφαιρικές ομάδες... Ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία παραμένει αυτή του Μπέιλ πέρυσι στην Ρεάλ Μαδρίτης με 99 εκατ. ευρώ. Δείτε ποιες είναι οι υπόλοιπες ακριβότερες μεταγραφές των τελευταίων ετών:

1) Γκάρεθ Μπέιλ 99 εκατ. ευρώ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν ο μεγάλος στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι και από την πρώτη στιγμή είχε κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της. Μετά από ένα αρκετά μεγάλο σίριαλ η «βασίλισσα» φτάνει σε συμφωνία με την Τότεναμ για την απόκτηση του Ουαλού άσου για το ποσό των 99 εκατ. ευρώ, αφού τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν έμψυχα ανταλλάγματα. Ο Μπέιλ έκανε το όνειρό του πραγματικότητα κι έκανε απόσβεση ένα μέρος των χρημάτων που δαπανήθηκαν με το τρομερό γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ατλέτικο (είχε κάνει το 2-1 στην παράταση).

2) Κριστιάνο Ρονάλντο 96 εκατ. ευρώ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν μέχρι το περσινό καλοκαίρι η πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο, πριν ο συμπαίκτης του στην Ρεάλ, Γκάρεθ Μπέιλ, τον ξεπεράσει. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μετακόμισε στην Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2009 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα καλοκαίρι που η Ρεάλ αποκτά και τον Κακά από την Μίλαν. Η πορεία του Ρονάλντο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι γνωστή έχοντας κατακτήσει τα πάντα από τίτλους τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

3) Λουίς Σουάρες 88 εκατ. ευρώ

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Λουίς Σοτάρες ο οποίος πλέον θα ματώνει τα δίχτυα όχι στο «Άνφιλντ» αλλά στο «Καμπ Νου». Η Μαρτσελόνα έφτασε σε συμφωνία με την Λίβερπουλ για την απόκτηση του Ουρουγουανού επιθετικού έναντι του ποσού των 88 εκατ.ευρώ και πλέον στην Βαρκελώνη περιμένουν να ολοκληρωθεί η τιμωρία του τον Οκτωβριο (για το δάγκωμα στον Κιελίνι) ώστε να τον απολαύσουν με τα «κυανέρυθρα».

4) Χάμες Ροντρίγκες 80 εκατ. ευρώ

Μετά το διάλειμμα με την απόκτηση του Σουάρες η Ρεάλ Μαδρίτης επανέρχεται στις ακριβότερες μεταγραφές. Η «βασίλισσα» ανακοίνωσε χθες ότι ο Χάμες Ροντρίγκες αφήνει την Μονακό έναντι του ποσού των 80 εκατ. ευρώ εξαργυρώνοντας με αυτό τον τρόπο το εντυπωσιακό Μουντιάλ που είχε με την Κολομβία.

5) Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς 74,7 εκατ. ευρώ

Στην πέμπτη θέση ο Σουηδός ο οποίος πήγε με πολλά όνειρα στην Βαρκελώνη αλλά μετά από μόλις μία σεζόν αποχώρησε επιστρέφοντας στην Ιταλία. Η Μπαρτσελόνα έδωσε συνολικά 74,7 εκατ ευρώ μαζί με τα έμψυχα ανταλλάγματα (Ετό), αλλά ο Ζλάταν δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στο παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» κι έτσι η παραμονή του στην Βαρκελώνη ήταν βραχύβια.

6) Κακά 70,9 εκατ. ευρώ

Άλλη μία αποτυχημένη μεταγραφή. Η Ρεάλ είχε στόχο τον Κακά χρόνια και κατάφερε το καλοκαίρι του 2009 να τον κάνει δικό της από την Μίλαν και όλοι θεωρούσαν ότι μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε αποκτήθει το ίδιο καλοκαίρι θα έκαναν την ομάδα ανίκητη. Τελικά ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε ποτέ να δείξει την πραγματική του αξία με συνέπεια να πάρει τον δρόμο της επιστροφής αρχικά για το Μιλάνο και στη συνέχεια για το Σάο Πάολο.

7) Έντινσον Καβάνι 69,6 εκατ. ευρώ

Ο Ουρουγουανός επιθετικός αποκτήθηκε από τη Νάπολι γράφοντας ρεκόρ ως η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο Καβάνι παρότι πολλές φορές αγωξνίστηκε στα άκρα αφού στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ιμπραϊμοβιτς, κατάφερε να σημειώσει 25 γκολ σε 43 αναμετρήσεις με τους Παριζιάνους βοηθώντας τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ.

8) Ραδαμέλ Φαλκάο 64,5 εκατ. ευρώ

Ο Κολομβιανός επιθετικός αποτέλεσε την κορωνίδα των αποκτημάτων του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ την περσινή σεζόν στην Μονακό. Ο Ρώσος μεγιστάνας έχει βάλει στόχο να κάνει τους Μονεγάσκους Νο1 στην Γαλλία με την βοήθεια βέβαια του Φαλκάο να μην ήταν αρκετή, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός τον Ιανουάριο τον άφησε εκτός δράσης για έξι μήνες με συνέπεια να απουσιάσει και από το Μουντιάλ.

9) Νταβίντ Λουίς 63,3 εκατ. ευρώ

Ο Βραζιλιάνος αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στον κόσμο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αφήνει την Τσέλσι για το Παρίσι και την Παρί και μαζί με τον συμπατριώτη του, τον Τιάγκο Σίλβα, θα είναι το νέο κεντρικό δίδυμο της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

10) Νεϊμάρ 61,5 εκατ. ευρώ

Η μεταγραφή του από την Σάντος σε ευρωπαϊκή ομάδα θύμισε Λάμψη, αφού για αρκετά χρόνια όλες οι μεγάλες ομάδες σφάζονταν για ποια θα τον κάνει δικό της. Τελικά νικήτρια ήταν η Μπαρτσελόνα και όλοι πίστευαν ότι μαζί με τον Μέσι θα έκαναν απίστευτα πράγματα. Τελικά η πρώτη του σεζόν στην Βαρκελώνη δεν ήταν και η καλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι οι «μπλαουγκράνα» με εξαίρεση το Σούπερ Καπ δεν κατέκτησαν κάποιο μεγάλο τρόπαιο και όλοι ελπίζουν ότι φέτος ο Νεϊμάρ θα κάνει την διαφορά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!