Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κατέσφαξαν δεκάδες συμπατριώτες τους και έριξαν τα πτώματα στη θάλασσα για να επιβιώσουν εκείνοι...

Η αποκάλυψη του φρικτού εγκλήματος προκαλεί σοκ, αποτροπιασμό και περιγράφει με τον πλέον δραματικό τρόπο το δράμα των εκατοντάδων παράνομων μεταναστών που σχεδόν καθημερινά επιχειρούν να περάσουν από τις αφρικανικές ακτές στην Ευρώπη ελπίζοντας πως θα ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους.

Η Ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε πέντε ανθρώπους που θεωρούνται ως ύποπτοι ενός μακελειού που δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Πως δολοφόνησαν, έσφαξαν και έπνιξαν περισσότερους από 100 συμπατριώτες τους με τους οποίους επιχείρησαν από την Τυνησία να φτάσουν στις Ιταλικές ακτές.

Οι επιζώντες του «λουτρού αίματος» στην θάλασσα περιγράφουν πως πάνω στο πλοιάριο ξέσπασε μια μάχη επιβίωσης όταν οι στοιβαγμένοι μετανάστες που βρίσκονταν στα αμπάρια επιχείρησαν να ανέβουν στο κατάστρωμα καθώς υπέφεραν από την έλλειψη οξυγόνου και την ζέστη.

Για να κρατήσουν τους «συνταξιδιώτες τους» στις θέσεις τους και να μην «κινδυνέψει» να ανατραπεί το πλοιάριο, οι πέντε άνθρωποι έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Κάποιους τους μαχαίρωσαν κάποιους τους στραγγάλισαν ενώ τους περισσότερους τους έριξαν στην θάλασσα για να πνιγούν.

29 πτώματα ανάμεσα τους και τα κορμάκια μωρών, ανασύρθηκαν από την θάλασσα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων άτυχων παράνομων μεταναστών.

Τελικά στις ιταλικές ακτές έφτασαν ζωντανοί 561 μετανάστες όπου διασώθηκαν από το ιταλικό λιμενικό. Όπως αποκάλυψαν είχαν πληρώσει από 1000 έως 2000 δολάρια το «κεφάλι» για να επιβιβαστούν στο σκάφος των δουλεμπόρων.

Οι άνδρες που συνελήφθησαν μετά από τις μαρτυρίες των επιζώντων είναι δυο Μαροκινοί, ένας Σαουδάραβας, ένας Σύριος και ένας Παλαιστίνιος που με μαχαίρια επιτέθηκαν στους άλλους μετανάστες και έβαψαν με αίμα το πλοιάριο και την θάλασσα.





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!