Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Όσοι πρόλαβαν τη δεκαετία του ’80 και τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ίσως θυμούνται κάποιες στήλες σε εφημερίδες και σελίδες ολόκληρες σε νεανικά περιοδικά, με αγγελίες που έμοιαζαν κάπως έτσι:

«Σε είδα στο σταθμό της Ομόνοιας και φορούσες ροζ μπλουζάκι και τζιν παντελόνι. Είμαι το παιδί με το μαύρο μπουφάν. Θα σε περιμένω στο χ μέρος την ψ μέρα.» ή «Καθόσουν στην τάδε καφετέρια και πέρασα με τις φίλες μου και με κοίταξες. Συχνάζω στο τάδε μέρος και θα είμαι εκεί τότε»

Χαρακτηριστικές αγγελίες μιας εποχής που δεν υπήρχαν κινητά και οι γνωριμίες γινόντουσαν πιο δύσκολα και με περιπετειώδη τρόπο. Αλλά και με αρκετό ρομαντισμό.

Αυτόν το ρομαντισμό αναβιώνει μια νέα καταπληκτική εφαρμογή που σχεδίασε και υλοποίησε ένας Έλληνας προγραμματιστής που ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Το όνομά της: I SAW U.

Το I SAW U έρχεται να συνδέσει ξανά τελείως αγνώστους μεταξύ τους, που απλά έτυχε να συναντηθούν στο δρόμο, στο μετρό, σε ένα εμπορικό κέντρο και …έκαναν κλικ ο ένας στον άλλο. Μπορεί να μην γνωρίζουν το όνομα, να μην έχουν κοινούς φίλους στο Facebook, να μην ζουν καν στην ίδια πόλη. Μια στιγμή, ένα κλικ και ένα ακόμα κλικ στο www.ISAWU.info μπορούν να αλλάξουν τα πάντα.

Το περιβάλλον του είναι ιδιαίτερα απλό στη χρήση, τόσο που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ακόμα και όσοι χρησιμοποιούσαν παλιότερα τις …εφημερίδες. Κάνεις ένα κλικ στο χάρτη, στο σημείο που έγινε η συνάντηση, γράφεις το μήνυμα και … αυτό είναι. Το σπουδαίο είναι ότι ο χάρτης είναι παγκόσμιος. Αν έχασες την ευκαιρία με τη Γαλλίδα απέναντί σου στο μετρό στο Παρίσι, κάνε άλλη μια προσπάθεια με το ISAWU.

Το ISAWU είναι μια εφαρμογή για ντροπαλούς, για ρομαντικούς, για trendy αλλά και για νοσταλγούς. Αξίζει να τη δείτε. Και καλού κακού, ρίξτε και μια ματιά στα σημεία που βρεθήκατε πρόσφατα. Ποτέ δεν ξέρεις…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!