Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τόπος ευλογημένος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Όπου και αν σταθεί το βλέμμα θα γοητευθεί από το ειδυλλιακό τοπίο.
Αμέτρητοι φυσικοί όρμοι και παραλίες, καταγάλανα νερά, άφθονο πράσινο και γραφικά χωριά αποτελούν εγγύηση για αξέχαστες διακοπές.
Η Χαλκιδική διατηρεί την δική της προσωπικότητα και φαίνεται πως έχει κλέψει και τις καρδιές των Σκωτσέζων. Η Herald Scotland γράφει «ύμνους» για το αυτό κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας αλλά και για την Θεσσαλονίκη, αναφέροντας πως προσφέρουν εντελώς διαφορετική ποιότητα διακοπών.
Το άρθρο εγκωμιάζει τα τρία πόδια της Χαλκιδικής όπως και το κέντρο της συμπρωτεύουσας που είναι γεμάτο αρώματα, χρώματα, πρόσχαρους ανθρώπους με φόντο το γαλάζιο του Θερμαϊκού. Καλό φαγητό και κρασί, όμορφες γραφικές γωνιές αλλά και χλιδή που όμως δεν μεταφράζεται σε πρόκληση.
Ο συντάκτης του αφιερώματος ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στη Χερσόνησο του Άθω σημειώνει : «…αποτελεί σημείο παγκόσμιας κληρονομιάς σύμφωνα με την UNESCO. Οι εκτάσεις είναι εντυπωσιακές, τα μοναστήρια στέκουν βλοσυρά πάνω από το κεφάλι σου και οι μοναχοί ζουν τη δική τους ήρεμη ζωή μακριά από τα εγκόσμια. Εδώ οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση, αλλά ακόμα και έτσι η θέα και το τοπίο σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω».
Αναφέρει μάλιστα πως ο Vladimir Putin και ο Πρίγκιπας Κάρολος επισκέπτονται πολύ συχνά αυτά τα μέρη, επομένως κάτι περισσότερο θα ξέρουν.
Ο επίλογος του άρθρου σίγουρα θα παρακινήσει πολλούς Σκωτσέζους να ψάξουν πακέτα διακοπών για την Χαλκιδική. «Ναι, μπορεί όλοι να ονειρεύονται παραλίες και θάλασσες, αλλά αυτού του είδους τα ταξίδια στην αθωνική πολιτεία και στα γύρω μέρη της Χαλκιδικής προσφέρουν μια ξεχωριστή μαγεία».
Χαιρόμαστε που οι Σκωτσέζοι συμφωνούν μαζί μας! …γιατί «Σαν τη Χαλκιδική, ΔΕΝ έχει» :)
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!