Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Στον ανθρώπινο οργανισμό συμβαίνουν αρκετές παράξενες λειτουργίες, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ανεξήγητες ιδιότητες πού παρουσιάζει η τελειότερη μηχανή του κόσμου.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό, το ότι κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του δαχτυλικά αποτυπώματα, με τους δίδυμους να μην αποτελούν εξαίρεση στην μυστήρια και απίστευτη μοναδικότητα του σώματος.
Ξεχωριστή και η μυρωδιά του σώματος που αλλάζει όχι μόνο από φύλο σε φύλο αλλά και από ηλικία σε ηλικία. Αυτό οφείλεται στις ορμόνες που μεταβάλλονται όσο περνάει ο χρόνος, με αποτέλεσμα κάθε ηλικία να έχει τη δική της μυρωδιά.
Παραξενιά του σώματος καθορίζει και την πυκνότητα των μαλλιών μας, με τους ξανθούς να διαθέτουν χιλιάδες θύλακες επιπλέον από τους μελαχρινούς και τους καστανούς. Παράλληλα το δέρμα των μελαχρινών ανθρώπων έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να προστατεύεται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και από τις ανεπιθύμητες καταστάσεις που αυτές προκαλούν.
Η κλασική μουσική  «συμμαχεί» με τον οργανισμό των νεογέννητων και χαρίζει ταχύτερη μεταφορά σκέψεων και πληροφοριών. Το φαινόμενο γνωστό ως "Mozart effect" δίνει καθαρό προβάδισμα σε ότι αφορά το IQ στα μωρά που ακούνε κλασική μουσική τους πρώτους μήνες της ζωής τους.
Όταν το σώμα ξεκουράζεται τις ώρες που κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος εξακολουθεί να δουλεύει και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που δεχτήκαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια τις ταξινομεί και τις αποθηκεύει, λειτουργώντας σαν ένα είδος σκληρού δίσκου για τον οργανισμό μας. Επιπλέον έχει την δυνατότητα να ανανεώνεται συνεχώς με τη δημιουργία νέων κυττάρων, διατηρώντας τον οργανισμό και το μυαλό μας σε σωστή λειτουργία.
Οι πιο πολλές γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες και το γεγονός οφείλεται στον μεγάλο αριθμό αγγείων που έχουν και στις συνεχόμενες συσπάσεις τους, όταν οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλές.
Τέλος, κάθε πρωί ξυπνάμε πιο ψηλοί αλλά το σώμα μας συρρικνώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μας επαναφέρει κατά τις βραδινές ώρες που ξεκουραζόμαστε.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!