Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η δεύτερη επίθεση κροκόδειλου στην Παπούα Νέα Γουινέα από τις αρχές του χρόνου είχε θύμα ένα 11χρονο αγόρι το οποίο βρέθηκε διαμελισμένο στο στομάχι του ερπετού, αναφέρει η αστυνομία στον τοπικό Τύπο.
Ο κροκόδειλος μήκους τεσσάρων μέτρων άρπαξε τον μικρό Μέλας Μέρο την ώρα που ψάρευε μαζί με τους γονείς του σε ποτάμι στα νότια του νησιού, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα National.

«Ο κροκόδειλος παρέσυρε το αγόρι με την ουρά του και μετά του επιτέθηκε» είπε ο εκπρόσωπος όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία βρήκε μέσα στον κροκόδειλο δύο χέρια, δύο πόδια και ένα κομμάτι της λεκάνης, ενώ το κεφάλι του άτυχου παιδιού εντοπίστηκε αργότερα σε διαφορετικό σημείο.

Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο «Κάρολος Δαρβίνος» της Αυστραλίας, οι οποίοι καταγράφουν όλα τις επιθέσεις κροκοδείλων σε όλο τον κόσμο, το περιστατικό ήταν το δεύτερο για φέτος στην Παπούα Νέα Γουινέα. Το προηγούμενο θύμα ήταν ένας άνδρας που σκοτώθηκε από θαλάσσιο κροκόδειλο τον Ιανουάριο.

Από το 1958 ως σήμερα έχουν αναφερθεί σε αυτή τη χώρα του Ειρηνικού 75 επιθέσεις κροκοδείλων, από τις οποίες οι 65 ήταν θανατηφόρες.

http://www.seleo.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!