Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα που γίνονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία – Το Onsports σας παρουσιάζει τα περιστατικά και τις αντιδράσεις στη «χώρα του καφέ»

Ελάχιστος είναι ο χρόνος που έχει απομείνει για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία. Ακόμα και τώρα όμως, οι διοργανωτές δεν είναι 100% έτοιμοι με αρκετά από τα γήπεδα να είναι ακόμα υπό κατασκευή. Ένα από αυτά είναι και το «Αρένα Παντανάλ» στο οποίο γράφτηκε το τελευταίο δυσάρεστο γεγονός.

Ένας από τους εργάτες, γνώρισε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία και η λίστα με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους για να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της διοργάνωσης, μεγάλωσε στους οκτώ.

Δυστυχώς, η αρχή έγινε δύο χρόνια νωρίτερα, όταν και οι εργασίες ήταν στα πρώτα τους στάδια. Τότε το 2012, ένας εργάτης βρήκε τον θάνατο στην Μπραζίλια στην κατασκευή ενός από τα γήπεδα.

Από εκεί και πέρα, το μεγάλο τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο «Ιτακεράο» του Σάο Πάουλο. Τότε, μία οροφή του γηπέδου κατέρρευσε με αποτέλεσμα να πάρει μαζί της δύο εργάτες καθώς έπεσε πάνω τους, ενώ ακόμα ένας βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. «Είμαι βαθύτατα στεναχωρημένος για το θάνατο των εργατών στο Κορίνθιανς Αρένα», είχε αναφέρει ο Σεπ Μπλάτερ τότε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο στο «Αρένα Αμαζόνα» του Μαναούς, υπήρξε μερική στάση των εργασιών, καθώς ένας από τους εργάτες έπεσε από ύψος 25 μέτρων για να χάσει τη ζωή του. Ο Μαρκλουέντο ντε Μέλο Φερέιρα, 22 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο και έγινε ο τέταρτος νεκρός στην προετοιμασία της Βραζιλίας.

Δυστυχώς, στο συγκεκριμένο γήπεδο, δεν ήταν το μοναδικό τραγικό συμβάν, καθώς στη συνέχεια, υπήρξαν ακόμα δύο θανάτοι. Ο ένας ήρθε από φυσικά αίτια και όχι από κάποιο ατύχημα, ενώ ένας 55χρονος από την Πορτογαλία, σκοτώθηκε όταν ένα μηχάνημα τον χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι για να τον σκοτώσει ακαριαία.

Στις 30 Μαρτίου και πριν από λίγες ημέρες στο «Αρένα Κορίνθιανς», ο Φάμπιο Χάμιλτον έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων για να χάσει τη ζωή του. «Τοποθετούσε πατώματα στις προσωρινές εξέδρες του γηπέδου που θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο ματς ανάμεσα στη Βραζιλία και την Κροατία στις 12 Ιουνίου», ανέφερε ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων, την ίδια ώρα που ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας επιβεβαίωσε το τραγικό συμβάν.

«Το Υπουργείο Αθλητισμού εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του Fabio Hamilton da Cruz. Είμαστε δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους του, περιμένοντας τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών για τα αίτια του δυστυχήματος», τόνισε για το τελευταίο συμβάν μέχρι αυτό της 5ης Μαΐου με τον άτυχο εργάτη να χάνει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία και να γίνεται ο όγδοος.

Έτσι, με περίπου ένα μήνα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ανησυχία είναι μεγάλη στο στρατόπεδο των Βραζιλιάνων. Από τη μία, δεν είναι όλα τα γήπεδα έτοιμα και από την άλλη, υπάρχει η δημόσια κατακραυγή για τις συνθήκες εργασιών και τους αρκετούς θανάτους από δυστυχήματα.

http://www.onsports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!