Σάββατο 12 Απριλίου 2014


ΑΓΓΛΙΑ

Η μητέρα των μαχών, το ματς που θα καθορίσει, σε ένα μεγάλο ποσοστό, τον φετινό πρωταθλητή της Premier League, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής και παράλληλα επισκιάζει κάθε άλλο ποδοσφαιρικό γεγονός στο Νησί. Η εκπληκτική Liverpool  του Brendan Rodgers , που ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με χαμηλές προσδοκίες αλλά πλέον έχει φτάσει πολύ κοντά στο όνειρο μετά από 24 χρόνια, υποδέχεται στο Anfield τη Manchester City που πάντως εξακολουθεί να έχει ένα πλεονέκτημα αφού και η ισοπαλία θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για αυτήν. Τα προγνωστικά στη «γη του στοιχήματος» δίνουν και παίρνουν με τους ειδικούς να βλέπουν τη πλάστιγγα να γέρνει προς την ισοπαλία και το προβάδισμα τίτλου στους Πολίτες. Το ότι η Liverpool  μπορεί να νικήσει είναι βέβαιο το θέμα είναι αν οι παίκτες της θα αντέξουν την τρομακτική πίεση που ασκείται λόγω της μεγάλης επιθυμίας του κόσμου της να επανέλθει η ομάδα στην κορυφή. Κανείς όμως δεν έχει ξεγράψει τον Jose Mourinho και την Chelsea που παραμονεύει να εκμεταλλευτεί κάθε αποτέλεσμα αρκεί βέβαια να αντέξει στους συνεχείς αγώνες σε Αγγλία και Champions League και να μην έχει άλλες απώλειες. Οι μπλε έχουν δύσκολη αποστολή ,την Κυριακή 18.07, εκτός έδρας απέναντι στη Swansea  όμως θα γνωρίζουν ήδη το αποτέλεσμα από το Anfield, με όση σημασία κι αν έχει αυτό. Το μεγάλο ματς ξεκινά την Κυριακή και ώρα 15.37 μ.μ και αν σας φαίνεται αλλόκοτη η ώρα έναρξης είναι μια συμβολική κίνηση στη μνήμη των θυμάτων του Hillsborough και την 25η επέτειο από τη τραγωδία. Ήταν το 1989 και 15 Απριλίου όταν ο ημιτελικός του FA Cup ανάμεσα σε Liverpool και Nottingham, έξι λεπτά μετά την έναρξη με το ρολόι να δείχνει 3.06, διεκόπη λόγω του τραγικού συμβάντος που στοίχισε τη ζωή σε 96 οπαδούς της Liverpool. Η Αγγλική Ομοσπονδία όρισε όλα τα παιχνίδια του weekend να ξεκινήσουν 7 λεπτά αργότερα με το τελευταίο λεπτό να αφιερώνεται σε σιγή .

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 15.07 LIVERPOOL – MANCHESTER CITY

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με την κατάσταση να έχει διαμορφωθεί οριστικά στις τρεις πρώτες θέσεις το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη των υπολοίπων θέσεων για την Ευρώπη αλλά και της αποφυγής του υποβιβασμού. Η Schalke νίκησε το βράδυ της Παρασκευής την Eintracht με 2-0 κι έτσι μπορεί πλέον να αφοσιωθεί στο κυνήγι της 2ης θέσης και της Dortmund χωρίς άγχος για τους υπόλοιπους διώκτες της. Μεγάλο παιχνίδι στο Μόναχο με την Bayern να υποδέχεται τη Dortmund, Σάββατο 19.30, με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους που θέλουν να διατηρηθούν στη 2η θέση της βαθμολογίας. Οι Βαυαροί προέρχονται από δυο συνεχόμενες γκέλες, ελέω έλλειψης κινήτρου και rotation Guardiola, αλλά με τους ημιτελικούς του Champions League προ των πυλών είναι βέβαιο ότι η ομάδα θα επανέλθει σε φουλ ρυθμούς. Στη μάχη της ουράς ξεχωρίζουν οι αγώνες Freiburg-Braunschweig και Hannover-Hamburg.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30  BAYERN DORTMUND

ΙΣΠΑΝΙΑ

Χέρι χέρι συνεχίζουν να πορεύονται Atletico, Barcelona και Real με το σενάριο τα πάντα να κριθούν την τελευταία αγωνιστική στο Camp Nou να φαίνεται όλο και πιο πιθανό. Δεν αποκλείεται όμως αυτό να γίνει και μέσω Champions League . Οι επιπλέον αγώνες για τις ομάδες της Μαδρίτης από τη μια και η διαχείριση του αποκλεισμού στη Barcelona από την άλλη μπορεί να φέρουν απώλειες απρόσμενες. Η 33η αγωνιστική φέρνει τους πρωτοπόρους του Simeone να φιλοξενούνται από τη Getafe, Κυριακή 20.00, που παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για τη σωτηρία. Δύσκολη έξοδος και για τη Barcelona στη Granada, Σάββατο 21.00, που επίσης καίγεται για βαθμούς μετά από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα που την έφεραν μόλις τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη. Πιο εύκολη θεωρητικά η αποστολή για τη Real που υποδέχεται την Almeria, Σάββατο 23.00, που κι αυτή όμως θα τα δώσει όλα για να ξεφύγει από τον υποβιβασμό.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21.00 GRANADA BARCELONA

ΙΤΑΛΙΑ

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι αλλά με πολλά αμφίρροπα παιχνίδια διεξάγεται η 33η αγωνιστική της Serie A. Ξεχωρίζουν τα Udinese-Juventus, Δευτέρα 21.45, Napoli Lazio , Κυριακή 16.00,  Roma Atalanta, Σάββατο 21.45 και το ντέρμπι της ουράς Livorno- Chievoverona, Κυριακή 16.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13.30 BOLOGNA PARMA


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!