Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014



Το weekend στα γήπεδα παρακολούθησε το El Clasico και σχολιάζει :

Ήταν το τέλειο φινάλε ενός μάλλον βαρετού Σαββατοκύριακου. Η αποθέωση του ωραιότερου αθλήματος στον κόσμο με όλα τα μειονεκτήματα που το κάνουν απρόβλεπτο και συναρπαστικό και όλα εκείνα τα στοιχεία που το έχουν βάλει βαθιά μέσα στην καρδιά μας και την κάνουν να χτυπά δυνατά κάθε φορά που τέτοιες ομάδες παρατάσσονται στο χορτάρι. Real και Barcelona έδωσαν μια σπάνια ποδοσφαιρική παράσταση και αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα εκατομμύρια των φιλάθλων ανά την υφήλιο που επέλεξαν να παρακολουθήσουν το κρίσιμο αυτό παιχνίδι που θα έκρινε κατά πολύ τον φετινό  τίτλο.Η νίκη βέβαια των Καταλανών με το επικό 3-4 κάθε άλλο παρά ξεκαθάρισε την κατάσταση, αντιθέτως έστειλε την Atletico στην κορυφή και το ενδιαφέρον της φετινής Primera στα ύψη.

 Οι δυο προπονητές δεν ξάφνιασαν με τις επιλογές τους. Ο Αντσελότι με το επιτυχημένο 4-3-3 που διατηρούσε το αήττητο επί 31 αγώνες και ο Μαρτίνο με ενισχυμένο κέντρο βάζοντας τον Σέσκ στην τετράδα του κέντρου με προφανή στόχο να κόψει τις φαρμακερές κόντρες των παικτών της Real. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρελό ρυθμό και μόλις στο 7' ο Ινιέστα άνοιξε το σκορ με κεραυνό μετά από ασίστ του Μέσι. Το Bernabeu πάγωσε και το ματς ήρθε εκεί που ήθελε ο Μαρτίνο. Η Real ανοίχθηκε και οι χώροι που έμειναν πίσω ήταν βούτυρο στο ψωμί για Μέσι και Νευμάρ που σπατάλησε σπουδαίο τετ α τετ για να κάνει το 0-2. Με τη συμπλήρωση του 20λεπτου το παιχνίδι πήρε φωτιά. Με δυο σέντρες από πλαγιοκοπήσεις του Ντι Μαρία στην αδύναμη δεξιά πλευρά της άμυνας (;) της Barca και αντίστοιχες αδράνειες του Μασεράνο, ο Καρίμ Μπενζεμά με άψογα τελειώματα στο 20' και το 24' έβαλε τη Real μπροστά στο σκορ. Στα επόμενα λεπτά ο Πικέ, ο μόνος που προσπαθούσε να παίξει άμυνα, στέρησε το χατ τρικ από τον Γάλλο αποκρούοντας το σουτ σχεδόν πάνω στη γραμμή. Μετά το σοκ η Barcelona ξαναπήρε μέτρα στο γήπεδο και σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, λίγο πριν το ημίχρονο, έφερε το παιχνίδι στα ίσια με παλικαρίσιο γκολ του Μέσι, που πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από κόντρες και εκτέλεσε τον Λόπεθ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες φάνηκαν πιο συγκρατημένες προσπαθώντας η κάθε μια να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, υπολόγιζαν όμως χωρίς τον...διαιτητή. Ο Μαγιένκο έγινε πρωταγωνιστής του παιχνιδιού αρχικά ανακαλύπτοντας πέναλτι στο 55' σε ανατροπή του Ρονάλντο φανερά εκτός περιοχής που έδωσε την ευκαιρία στο Πορτογάλο να σκοράρει από τα 11 μέτρα. Ήταν η μοναδική στιγμή που ο κάτοχος της φετινής  χρυσής μπάλας έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγώνα από του οποίου το υπόλοιπο διάστημα ήταν κυριολεκτικά εξαφανισμένος. Δέκα λεπτά αργότερα ο Νευμάρ μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή κι έπεσε κεραυνοβολημένος από μαρκάρισμα του Ράμος. Νέο πέναλτι αλλά και αποβολή του αμυντικού της Real που άλλαξε τις ισορροπίες του ντέρμπι. Ο Μέσι ευστόχησε και η πλάστιγγα έγειρε πλέον στη μεριά των μπλαουγκράνα που με το αριθμητικό πλεονέκτημα έκλεισαν τους μερένχες στα καρέ τους ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Ο Αντσελότι αναγκάστηκε να αποσύρει τον Μπενζεμά για να καλύψει με τον Βαράν το κενό στο κέντρο της άμυνας κι έτσι όλη η Barcelona βρέθηκε μπροστά χωρίς το άγχος της παρουσίας του φορμαρισμένου Γάλλου επιθετικού.Ο Μαρτίνο έριξε στη μάχη τον Πέδρο στη θέση του εκτός κλίματος Νευμάρ και λίγο αργότερα και τον Αλέξις στη θέση του Σέσκ δίνοντας το σύνθημα για φουλ επίθεση. Ένα σουτ του Άλβες κατέληξε στο δοκάρι αλλά η δικαίωση ήρθε στο 84' πάλι με πέναλτι,από καθαρή, αυτή τη φορά, ανατροπή του Ινιέστα και νέα εκτέλεση του Μέσι που έγινε ο πρώτος παίκτης της Barcelona που σημειώνει χατ τρικ σε Clasico στο Bernabeu.Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Καταλανούς να πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου τη μεγάλη νίκη και τους Μαδριλένους να γκρινιάζουν για τη διαιτησία, από την οποία πάντως είχαν και αυτοί ευνοηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Από τη Real κορυφαίοι οι Ντι Μαρία και Μπενζεμά που όμως δεν πήραν καμιά βοήθεια από τα βαριά χαρτιά της ομάδας, Ρονάλντο και Μπέιλ, και μοιραία χάθηκαν και αυτοί στο δεύτερο ημίχρονο. Από τη Barca μπορεί ο Μέσι να παίρνει δικαιωματικά τη δόξα των τριών γκολ και της ασίστ, όμως η απόδοση του Ινιέστα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Δημιουργικός επιθετικά, ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι, συνεπής ανασταλτικά δεν εξέθεσε ούτε μια φορά τον Άλμπα σε αντίθεση με τον Νευμάρ και τον Άλβες που ή πλευρά τους ήταν η αχίλλειος πτέρνα του πρώτου ημιχρόνου.

Από εδώ και πέρα ο φετινός τίτλος θα παίζεται κάθε αγωνιστική και νικητής θα είναι αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Το πρόγραμμα φαίνεται να ευνοεί τη Barcelona αλλά όχι αυτή που άφησε βαθμούς σε γήπεδα όπως της Βαγιαδολίδ και της Σοσιεδάδ αλλά της χθεσινής ομάδας σίδερο που πέρασε θριαμβευτικά από τη Μαδρίτη. Η Real έχει δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας με Σεβίλλη και Σοσιεδάδ ενώ η Atletico πρέπει να περάσει από τη Μπιλμπάο και φυσικά την τελευταία αγωνιστική από το Καμπ Νου που πιθανόν να παιχτεί και ο τίτλος.Συγχρόνως και οι τρεις ομάδες έχουν υποχρεώσεις στο Champions League, Barcelona και Atletico παίζουν μεταξύ τους, ενώ υπάρχει και ο τελικός του Copa del Rey με ένα ακόμα Clasico. Βαρύ πρόγραμμα και για τις τρεις που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.  Προβλέψεις δεν χωρούν οπότε ας αφεθούμε τις επόμενες αγωνιστικές και ας απολαύσουμε σπουδαία παιχνίδια που μας προσφέρει η φετινή εντυπωσιακή και συναρπαστική La Liga της Ισπανίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!