Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μπάγερν - Λεβερκούζεν 2-1

Κανένα πρόβλημα για την Μπάγερν, που επιβλήθηκε 2-1 της Λεβερκούζεν και έφτασε τα 50 ματς χωρίς ήττα στην Μπουντεσλίγκα.
Το τελικό αποτέλεσμα σαφώς και κολακεύει την Λεβερκούζεν, που μείωσε στις καθυστερήσεις. Η Μπάγερν έφτασε αισίως τα 50 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς παίζοντας στο… ρελαντί επιβλήθηκε 2-1 της Μπάγερ.
Η τελευταία ήττα των Βαυαρών ήταν στην έδρα τους από την Λεβερκούζεν. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά παρά την δύσκολη εβδομάδα με την καταδίκη του Ούλι Χένες. Η κατοχή στο πρώτο 45λεπτο ξεπέρασε ανά διαστήματα και το 80% για τους γηπεδούχους, που ήταν καλύτεροι και χωρίς να εντυπωσιάσουν έφτασαν δίκαια στη νίκη, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και την επόμενη εβδομάδα μπορεί να αναδειχθούν πρωταθλητές (δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς). Ο Ρόμπεν είχε την πρώτη καλή στιγμή (8’), πριν ο Σον χάσει τεράστια ευκαιρία στο 11’. Ο Κορεάτης βγήκε μόνος απέναντι από τον Νόιερ, όμως μάλλον αιφνιδιάστηκε και ο ίδιος από το γεγονός ότι δεν ήταν σε θέση οφσάιντ και έστειλε την μπάλα άουτ! Στο 29’ ο Ρόλφες έκανε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, για να δει τον Νόιερ να βγάζει εντυπωσιακά και στο 44’ ήρθε το γκολ για την Μπάγερν. Μετά από σέντρα του Σβάινσταϊγκερ από δεξιά ο Μάντζουκιτς νίκησε στον αέρα τον ύψους 1,94 μέτρων (!) Βόλσαϊντ για να κάνει το 1-0 με κεφαλιά!
Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους παίκτες του Χίπια να μην ανεβάζουν ρυθμό για το… αυτονόητο. Μην τυχόν ακολουθούσαν και οι γηπεδούχοι. Έτσι, στο 52’ το παιχνίδι τελείωσε, όταν ο Σβάινσταϊγκερ με φανταστική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0! Οι ευκαιρίες ήταν λίγες, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έχασαν ευκαιρίες με τους Κρόος (71’), Ριμπερί (87’) και Μίλερ (87’), όμως ο Λένο ήταν ξανά σε καλή μέρα. Τελικά, από το… πουθενά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ στο 90+1’, όταν μετά από σέντρα του Χίλμπερτ στο δεύτερο δοκάρι ο Κίσλινγκ νίκησε εύκολα στον αέρα τον Ραφίνια, για να κάνει με κεφαλιά το τελικό 2-1.

Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 1-2

Δύο στα δύο για την Γκλάντμπαχ επί της Ντόρτμουντ, με τα «πουλάρια» να φτάνουν στη νίκη 2-1. 
Στον πρώτο γύρο η Ντόρτμουντ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, όμως στο τέλος η Γκλάντμπαχ πανηγύρισε τη νίκη. Αυτή τη φορά τα πράγματα μπορεί να μην ήταν έτσι, με τους γηπεδούχους να έχουν και πάλι σημαντικές απουσίες, όμως φαίνεται ότι τα «πουλάρια» έχουν βρει το… κουμπί των αντιπάλων τους και έφυγαν με μεγάλη νίκη 2-1, την πρώτη τους μετά από 9 ματς, από το «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ»!
Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τους Χόφμαν (6’) και Χέρμαν (12’) να χάνουν τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες. Οι παίκτες του Κλοπ είχαν μπει πιο δυνατά, όμως με τους Ρόις και Μχιταριάν εκτός, είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Ο Τερ Στέγκεν ήταν εξαιρετικός, νίκησε τον Χούμελς στο τετ α τετ (23’), ενώ είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ (29’), για να πάρουν τελικά το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι. Στο 31’ η φάση ξεκίνησε από τον Ράφαελ, ο Σμέλτσερ έκοψε προσωρινά τον Χέρμαν, όμως η μπάλα κατέληξε ξανά στον άσο της Γκλάντμπαχ, που έκανε το γύρισμα για να ανοίξει το σκορ ο Βραζιλιάνος!
Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη για την Ντόρτμουντ, καθώς οι 3 πίσω από τον Λεβαντόφσκι άλλαζαν συνεχώς θέσεις και στο τέλος άφησαν ακάλυπτα τα μπακ τους. Το φάουλ του Χόφμαν (37’) πέρασε λίγο άουτ και στο 40’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για τα πουλάρια. Μετά από ασίστ του Αράνγκο, ο Κρούζε «χόρεψε» τους Πίστσεκ και Βάιντενφελερ, πριν κάνει το 0-2!
Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τα πάνω τους, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν και στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Ράφαελ (48’), Κρούζε (52’) και Χέρμαν (60’) είχαν καλές προσπάθειες για την Γκλάντμπαχ, ενώ Ομπαμεγιάνγκ (56’) και Γκρόσκροϊτς (56’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τερ Στέγκεν, που έκανε εκπληκτική απόκρουση στο πλασέ του Λεβαντόφσκι (66’)! Στο 69’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Νόρντβαϊτ κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να δεχθεί δύο κίτρινες και οι Βεστφαλοί άρχισαν να πιέζουν. Στο 77’ ήρθε το γκολ με σουτ του Γιόγιτς από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 88’ ο Ντουκς έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για φάουλ του Λεβαντόφσκι στον Τερ Στέγκεν, σε μία φάση που δεν είναι ξεκάθαρη… Στο 90+2’ ο Κλοπ αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, ενώ στο 90+4’ χάθηκε η τελευταία ευκαιρία με τον Σίμπερ, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής
Παρασκευή (14/03)
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 1-2
(5' Βέρνερ - 33', 49' Χούντελαρ)
Σάββατο (15/03)
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 1-2
(77' Γιόγιτς - 31' Ράφαελ, 40' Κρούζε)
Βέρντερ-Στουτγκάρδη 1-1
(79' Χαντ - 55' Νίντερμαϊερ)
Χόφενχαϊμ-Μάιντς 2-4
(49' Πολάνσκι, 52' Φιρμίνιο - 67' Τσούπο Μόντινγκ, 73' Ζάλερ, 75', 90+2' Οκαζάκι)
Μπράουνσβαϊγκ-Βόλφσμπουργκ 1-1
(48' Μπελαράμπι - 35' Λουίζ Γκουστάβο)
Χέρτα-Ανόβερο 0-3
(49' Στιντλ, 57' Σλάουντραφ, 90+1' Χούζτι)
Μπάγερν-Λεβερκούζεν (19:30)
Κυριακή (16/03)
Αμβούργο-Νυρεμβέργη (16:30)
Άιντραχτ-Φράιμπουργκ (18:30)


Διάβασε περισσότερα στο: www.gazetta.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!