Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οικολογικές οργανώσεις στη Μεγάλη Βρετανία καθώς πάνω από 40 εκατ. ζώα εκτιμάται ότι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μη φυσικά αίτια, λίγο πριν φτάσουν στο σφαγείο.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Gaurdian, μια έρευνα η οποία θα δημοσιευτεί αυτή τη βδομάδα ζητεί από τη βρετανική κυβέρνηση να λάβει μέτρα ούτως ώστε να περιοριστούν οι θάνατοι αυτοί των ζώων.
"Ο πραγματικός αριθμός επί του παρόντος δεν μπορεί να ελεγχθεί , διότι ούτε η κυβέρνηση ούτε η βιομηχανία συγκεντρώνουν ή δημοσιεύουν τα στοιχεία για θανάτους ζώων. Οι αγρότες υποχρεούνται να αναφέρουν το θάνατο ενός νόσου μόνο εάν προκαλείται από ασθένειες όπως ο αφθώδης πυρετός", αναφέρει η εφημερίδα.
Το 2013 περισσότερα από 989,6 εκατομμύρια ζώα σφαγιάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Συνολικά γύρω στα 43 εκατ. ζώα πεθαίνουν κάθε χρόνο, και οι θάνατοί τους οφείλονται σε ασθένειες, πυρκαγιές, πλημμύρες, την πείνα, τροχαία ατυχήματα ή ακόμη και αμέλεια.
Ο Andrew Tyler, ο οποίος είναι αντίθετος στην κατανάλωση κρέατος ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Είτε οι άνθρωποι είναι χορτοφάγοι ή κρεατοφάγοι θα πρέπει σίγουρα να ανησυχούν για τα εκατομμύρια των ζώων που χάνονται κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα πυρκαγιών, πλημμυρών, τροχαίων ατυχημάτων, ασθενειών και παραμέλησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!