Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Για να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο και για να περιοριστούν τα περιττά έξοδα, στις οικογένειες μαθητών, φοιτητών  αλλά και εκπαιδευτικών δημιουργήθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία, ένας ιστότοπος ανακύκλωσης εκπαιδευτικών βιβλίων. 
 
Στην αρχή κάθε χρονιάς, τα τελευταία χρόνια, υπήρχε μια μεγάλη αναστάτωση από τις καθυστερημένες παραδόσεις ειδικά των σχολικών βιβλίων. Οι μαθητές αφιέρωναν πολύτιμο χρόνο με τις οικογένειές τους, στο να βρουν ή να εκτυπώσουν τα βιβλία που τους έλλειπαν.

Μια νέα ιστοσελίδα το book4book δημιουργήθηκε από μία ομάδα μαθητών, φοιτητών και καθηγητών και έρχεται να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης ή καθυστέρησης των σχολικών βιβλίων στην αρχή κάθε χρονιάς και όχι μόνο, διότι, η ιστοσελίδα απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Μέσω της ιστοσελίδας οργανώνεται η ανταλλαγή βιβλίων αρκεί να γίνετε μέλος της.

1ο βήμα είναι η σύνδεση με την πλατφόρμα

2ο βήμα είναι η προσφορά βιβλίων που δεν χρειαζόμαστε

3ο βήμα είναι να ζητήσουμε τα βιβλία που χρειαζόμαστε και

4ο βήμα είναι η οργάνωση μιας συνάντησης μέσω χάρτη για το πότε θα γίνει η ανταλλαγή των βιβλίων

5ο βήμα διοργάνωση μαζικής ανταλλαγής βιβλίων

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η ωφέλιμη διαδικασία της ανακύκλωσης. Ειδικά τα βιβλία είναι πολύτιμα και είναι αδικαιολόγητο να τα αφήνουμε στην αχρηστία ή να τα  πετάμε.  Με τον τρόπο αυτό  κάθε οικογένεια μαθητών ή σπουδαστών μπορεί να εξοικονομεί  χρόνο και χρήματα.

Ο ιστότοπος book4book έχει δημιουργηθεί από νέους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί σας οτιδήποτε σχετικό με την διαδικασία της ανακύκλωσης βιβλίων και είναι μια ομάδα ανοικτή.

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!