Δυστυχώς δεν αρκεί να τρώτε λίγο, να γυμνάζεστε και να προγραμματίζετε τα γεύματά σας τις σωστές ώρες.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Appetite
καταδεικνύει ότι οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν την τάση να υιοθετούν μια
απλή αλλά σημαντική συνήθεια που τους βοηθά να παραμένουν στον ιδανικό
τους βάρος.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 240 ενήλικες και τους έκαναν ερωτήσεις που αφορούσαν στις καθημερινές τους συνήθειες. Όσοι δεν ξεπερνούσαν τα όρια του φυσιολογικού βάρους είχαν την τάση να προσέχουν τις ετικέτες των τροφίμων, χωρίς όμως να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε ενδείξεις όπως «προϊόν με χαμηλά λιπαρά» ή «πηγή φυτικών ινών», οι οποίες είναι συχνά παραπλανητικές.
Οι ετικέτες των τροφίμων είναι ένας πολύτιμος οδηγός για να αξιολογούμε τα προϊόντα που θα επιλέξουμε και να γνωρίζουμε την πραγματική θρεπτική τους αξία.
Πρέπει λοιπόν να τις διαβάζουμε προσεκτικά, εστιάζοντας όχι μόνο στις ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών που περιέχει ένα προϊόν αλλά κυρίως στο πόσα ανθυγιεινά λιπαρά, πόση ζάχαρη και πόσο αλάτι περιέχει.
Πηγή: onmed.grΣτο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 240 ενήλικες και τους έκαναν ερωτήσεις που αφορούσαν στις καθημερινές τους συνήθειες. Όσοι δεν ξεπερνούσαν τα όρια του φυσιολογικού βάρους είχαν την τάση να προσέχουν τις ετικέτες των τροφίμων, χωρίς όμως να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε ενδείξεις όπως «προϊόν με χαμηλά λιπαρά» ή «πηγή φυτικών ινών», οι οποίες είναι συχνά παραπλανητικές.
Οι ετικέτες των τροφίμων είναι ένας πολύτιμος οδηγός για να αξιολογούμε τα προϊόντα που θα επιλέξουμε και να γνωρίζουμε την πραγματική θρεπτική τους αξία.
Πρέπει λοιπόν να τις διαβάζουμε προσεκτικά, εστιάζοντας όχι μόνο στις ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών που περιέχει ένα προϊόν αλλά κυρίως στο πόσα ανθυγιεινά λιπαρά, πόση ζάχαρη και πόσο αλάτι περιέχει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου