Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη μη εφαρμογή από την κυβέρνηση της απόφασης με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές των αποδοχών τους εξέφρασε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο ολιγομελής αντιπροσωπεία ενστόλων από όλα τα Σώματα. 
 
Ο κ. Ρίζος δήλωσε αναρμόδιος για τη μη συμμόρφωση της πολιτείας προς τη δικαστική απόφαση και τους υπέδειξε να συμβουλευθούν τους δικηγόρους τους για την επίλυση του επίμαχου ζητήματος.

Πάντως, όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι μετά τη μη εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι ένστολοι έχουν δύο "δρόμους" να ακολουθήσουν:

α) Να καταθέσουν αγωγή στα Διοικητικά Δικαστήρια σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και να ζητήσουν να δικαστεί με διαδικασίες εξπρές, ως πρότυπη δίκη, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 3900/2010.

β) Να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην Εεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης κατά το Σύνταγμα, τον Ποινικό Κώδικα και τη νομοθεσία, από την πλευρά των αρμοδίων υπουργών. Δηλαδή κατά της άρνησης των αρμοδίων υπουργών να εφαρμόζουν στην πράξη την απόφαση του ΣτΕ και να τους δώσουν τις αποδοχές που παρακράτησαν αντισυνταγματικά από τον Αύγουστο του 2012.

Αυτό όμως συνεπάγεται ότι από την Εισαγγελία πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας των αρμοδίων υπουργών που αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 Ποινικού Κώδικα) και για μη συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση (άρθρο 232Α Ποινικού Κώδικα).

http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!