Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Την κυριαρχία της Μερτσέντες «έσπασε» ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος με εξαιρετική στρατηγική ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι της Ουγγαρίας, 11ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Πίσω από τον οδηγό της Ρεντ Μπουλ βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι, ενώ οι οδηγοί της Μερτσέντες, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ κατέλαβαν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα.
Ο Αυστραλός πιλότος πανηγύρισε την 2η νίκη στην καριέρα του. Είχε καλύτερη στρατηγική στα πιτ στοπ και με την τύχη να είναι με το μέρος του, άφησε πίσω του τον Ισπανό οδηγό (καλύτερος τερματισμός από την έναρξη της περιόδου) και το Βρετανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο έστω κι αν εκκίνησε από το pil lane μειώνοντας στους 11 βαθμούς την απόστασή του από τον πρωτοπόρο, Ρόσμπεργκ.
Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μάσα, Ραϊκόνεν, Φέτελ, Μπότας, Βερνιέ και Μπάτον.
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος ξεκίνησε από την pole position, πήρε στην αρχή μία σημαντική διαφορά από τους διώκτες του. Η βρεγμένη πίστα, όμως, δεν τον βοήθησε να παραμείνει στην πρώτη θέση, με αποτέλεσμα να ανέβει σταδιακά ο Ρικιάρντο κι εν συνεχεία οι Αλόνσο, Χάμιλτον.
Ο Αλόνσο, μάλιστα, οδηγούσε την κούρσα στους τελευταίους γύρους έχοντας πίσω του τον Χάμιλτον, αλλά αμφότεροι δεν κατάφεραν με την ίδια σειρά έως τον τερματισμό λόγω των φθαρμένων ελαστικών. Στον 67ο γύρο ο Ρικιάρντο πέρασε τον Χάμιλτον κι ένα γύρο μετά άφησε πίσω του και τον Αλόνσο φτάνοντας στη νίκη.
Ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 22-24 Αυγούστου, στην πίστα Σπα του Βελγίου.
Στη βαθμολογία των οδηγών ο Ρόσμπεργκ προηγείται με 202, ακολουθεί με 191 ο Χάμιλτον, ενώ ο Ρικιάρντο ανέβηκε στους 131 βαθμούς.
naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!