Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών Microsoft έφερε στο φως της δημοσιότητας το νέο της tablet, Surface Pro 3. Το νέο αυτό προϊόν διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη και γρηγορότερο επεξεργαστή από τον προκάτοχό του και η εταιρεία αποκαλύπτει ότι στόχος της είναι το Surface Pro 3 να αντικαταστήσει τα laptop.

Το νέο μοντέλο διαθέτει οθόνη αφής full HD 12 ιντσών, σύμφωνα με πηγές από το BBC, δηλαδή η οθόνη του είναι 38% μεγαλύτερη από το αμέσως προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το Surface Pro 3 έχει πάχος 9,1mm γεγονός που το χαρακτηρίζει ως το «λεπτότερο» υπολογιστή και επιπλέον διαθέτει επεξαργαστή 4ης γενιάς Intel higher end Core. Διαθέτει μνήμη Ram 8GB και λειτουγικό σύστημα Windows 8.1 Pro.

Ζυγίζει μόλις 800 γραμμάρια και σύμφωνα με την Microsoft το νέο Surface Pro 3 έχει απόδοση 10% μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, Surface Pro 2. Τέλος, η μπαταρία του είναι σχεδιασμένη να διαρκεί μέχρι και 9 ώρες.

Η εταιρεία διαφημίζει το νέο της προϊόν ως « το tablet που θα αντικαταστήσει την τεχνολογία των laptop» , συγκρίνοντάς το με ένα από τα laptop της Apple.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πρόσφατες έρευνες αγοράς της εταιρείας IDC, έδειξαν ότι το Surface της Microsoft είχε μερίδιο μόλις 1,5% στην παγκόσμια αγορά των tablets, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 640,000 κομμάτια, το πρώτο τρίμηνο του 2014. Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από το ποσοστό των πωλήσεων tablet που είχε σημειωθεί την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, η εταιρεία διαφημίζει ότι το νέο προϊόν της έρχεται να αντικαταστήσει τα laptop, συγκρίνοντάς το περισσότερο με τα laptop της Apple παρά με τα iPad. Ο διευθυντής ερευνών της IDC, John Delaney, μιλώντας στο BBC αναφέρει ότι, “Tο γεγονός ότι το Surface Pro 3 κατέχει ένα μικρό ποσοστό στην αγορά των tablet, ουσιαστικά δεν παίζει κανέναν ρόλο διότι το νέο tablet είναι σχεδιασμένο να απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να αγοράσουν υπολογιστή”.

Το νέο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά και πηγές από το BBC αναφέρουν ότι η τιμή του βασικού Surface Pro 3 θα ξεκινάει από 799$ .

http://www.fpress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!