Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Προσλήψεις 14.000 μόνιμων υπαλλήλων σχεδιάζει η κυβέρνηση εντός του 2014. Σχετικά έγκριση δόθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, ενώ στο ΑΣΕΠ έχουν φθάσει οι  πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, τις Εφορίες και την ΕΛ.ΣΤΑΤ ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες για προσλήψεις  στον τομέα της Υγείας  με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, τα  ασφαλιστικά ταμεία, τους  μηχανισμούς  καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο για τις προσλήψεις που αποκάλυψε το mega (ρεπορτάζ: Ελένη Λαζάρου) τη μερίδα του λέοντος αποσπούν τα υπουργεία Οικονομικών με 2139 προσλήψεις , Υγείας με 2000, Εργασίας με 1493, Προστασίας του Πολίτη με 1120  και Εθνικής Άμυνας με 1119 . Αντιθέτως, καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση»  ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165, εκ των οποίων οι 13.583 αφορούν το στενό δημόσιο τομέα και 582 προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι νέες προσλήψεις θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με το σχεδιασμό και τον έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Προτεραιότητα θα έχουν  αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης  οι οποίοι θα τοποθετηθούν  είτε στις θέσεις που είχαν πετύχει, είτε σε άλλες θέσεις που ανταποκρίνονται στα προσόντα τους, με βάση τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των φορέων.
aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!