Σάββατο 1 Μαρτίου 2014


Η χαρά των φίλων του ποδοσφαίρου αυτό το weekend με ένα πρόγραμμα που καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς  εραστές της στρογγυλής θεάς . Το μενού περιλαμβάνει τα πάντα. Τελικός κυπέλλου στην Αγγλία, τεράστιο ντέρμπι κορυφής στην Ισπανία, μεγάλο παιχνίδι στο Allianz Arena και ντέρμπι με βαριές φανέλες στην Ιταλία.. Εσείς απλά συντονιστείτε και απολαύστε το ποδόσφαιρο. Αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

Ο τελικός του Capital One Cup, πρώην Λιγκ Καπ, ανάμεσα σε Manchester City και Sunderland , που διεξάγεται την Κυριακή 16.00, στο Wembley , είναι αναμφισβήτητα το γεγονός του weekend για την Αγγλία. Προβλέψεις όπως είναι φυσικό δεν χωρούν σε αυτά τα παιχνίδια , πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο θεσμό που μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες ανατροπές. Σε αυτό συνηγορεί και η σχετικά  ισορροπημένη  προϊστορία των δυο ομάδων αφού σε 136 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις η City έχει 62 νίκες έναντι 50 των «μαυρόγατων» ενώ 24 ματς έληξαν ισόπαλα. Κατά τα άλλα συνεχίζεται η Premier με την 28η αγωνιστική από την οποία λείπει το μεγάλο ντέρμπι αφού η μάχη του Old Trafford ανάμεσα σε United και City πήρε αναβολή για 25 Μαρτίου. Οι πρωτοπόροι αγωνίζονται εκτός έδρας με τη Liverpool να έχει τη δυσκολότερη αποστολή στο St.Marys του Southampton, Σάββατο 19.30. Νωρίτερα, Σάββατο 17.00, η Arsenal καλείται να περάσει αλώβητη από τη Stoke City , την ώρα που η Chelsea θα δοκιμάζει τις αντοχές της απέναντι στη Fulham  που θα έχει τον Magath στον πάγκο αλλά τον Μήτρογλου στην κερκίδα, αφού κρίνεται ακόμα ανέτοιμος να προσφέρει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε. Τέλος η φορμαρισμένη Tottenham φιλοξενεί την Cardiff, Κυριακή 19.30, ευελπιστώντας σε παραπατήματα των υπολοίπων που θα τη φέρουν ακόμα πιο κοντά στις πρώτες θέσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣΚΥΡΙΑΚΗ 16.00 ΤΕΛΙΚΟΣ CAPITAL ONE CUP : 
MANCESTER CITY-SUNDERLAND

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε Bayern και Schalke   διεξάγεται η 23η αγωνιστική της Bundesliga. Οι πρωτοπόροι και βέβαιοι πρωταθλητές Βαυαροί υποδέχονται, Σάββατο 19.30,  την πληγωμένη από τον διασυρμό στο Champions League, Schalke  στο Allianz Arena , εκεί που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει βαριές ήττες. Όλα δείχνουν ότι η ασταμάτητη μηχανή του Pep Guardiola θα συνεχίσει το απίστευτο σερί της εκτός και αν ο πληγωμένος εγωισμός των παικτών του Jens Keller λειτουργήσει υπέρ ενός αμφίρροπου αγώνα και ίσως μιας αναπάντεχης έκπληξης. Στη μάχη για τις θέσεις του Ch.L , η Dortmund φιλοξενεί τη Nurnberg, Σάββατο16.30, την ίδια ώρα  η Leverkusen τη Mainz σε ένα ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα ματς, ενώ η Wolgsburg δοκιμάζεται στην έδρα της Hoffenheim την Κυριακή 16.30.  
                       
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30  BAYERN - SCHALKE


ΙΣΠΑΝΙΑ

Το ντέρμπι της Μαδρίτης, που είναι πιθανό να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια για τη μάχη του τίτλου, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής. Η Atletico φέτος παρουσιάζεται πανίσχυρη στην έδρα της όπου μετρά 11 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες ,με Barcelona και Sevilla, και τέρματα 41-7 ενώ οι εκτός έδρας επιδόσεις της Real είναι 9 νίκες , 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, με τέρματα 32-14. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Bernabeu είχαν επικρατήσει οι ροχιμπλάνκος με 0-1 χάρη σε ένα γκολ του Diego Costa στο 11’.Από εκείνο το βράδυ του Σεπτεμβρίου όμως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και έχουν διαμορφωθεί νέα δεδομένα. Προσεγγίζοντας το παιχνίδι από αγωνιστικής κατάστασης των δύο ομάδων έχουμε από τη μια τη Real να βρίσκεται ίσως στην καλύτερη φόρμα της περιόδου , κάτι που φαινόταν εδώ και καιρό αλλά επισφραγίστηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο στο Veltins Arena με τον θρίαμβο επί της Schalke. Ο Ancelotti έχει πλέον κατασταλάξει σε ένα σύστημα 4-3-3 που ταιριάζει στο πλούσιο ρόστερ της ομάδας, και δίνει την ευκαιρία στην τριπλέτα BBC, από τα αρχικά των Bale,Benzema,Cristiano, να σκοράρει ακατάπαυστα και με κάθε πιθανό τρόπο. Από την άλλη μεριά η Atletico βρίσκεται σε αγωνιστική κάμψη, για πολλούς αναμενόμενη, λόγω των συνεχών αγώνων και του περιορισμένου , ποιοτικά, ρόστερ. Οι δυο συνεχόμενες ήττες για τη Liga από Osasuna και Almeria σε συνδυασμό με τις ήττες-αποκλεισμό από τη Real για το Copa del Rey, επιβεβαιώνουν αυτή την πτώση που δυστυχώς για την ομάδα του Simeone ήρθε στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος .Όμως  επειδή μιλάμε για την ομάδα του Simeone, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι πρόκειται για ένα σύνολο που κάθε φορά καταθέτει ψυχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο , με παίκτες που δίνουν το 110% των δυνάμεων τους κυρίως μέσα στο σπίτι τους μπροστά στο φανατικό κοινό τους. Και όπως έχουμε πει κατ’επανάληψη, και έχει αποδειχθεί επίσης, στα ντέρμπι και δη τα τοπικά, αυτό που μετρά είναι η κατάσταση των ομάδων μέσα στις γραμμές και όχι πριν μπουν σε αυτές .
Ένα επιπλέον στοιχείο που πολλές φορές επικαλούμαστε για τα προγνωστικά τέτοιων αγώνων είναι η παράδοση, ξέρετε αυτές που υπάρχουν για να σπάνε. Κι εδώ τα πάντα δείχνουν και μάλιστα συντριπτικά Real.Από την περίοδο 2002-03, που η Ατλέτικο επανήλθε στην Primera μετά τη διετή περιπέτεια της στη Segunda, η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ της Ρεαλ που μετρά 10 νίκες και μόλις μια ισοπαλία μέσα στο Vicente Calderon με τέρματα 8-28 !!. Η τελευταία φορά που οι ροχιμπλάνκος πανηγύρισαν νίκη επί της βασίλισσας μέσα στο σπίτι τους για το πρωτάθλημα ήταν την περίοδο 1998-99 με 3-1, ένα σκορ που , για την ιστορία, διαμορφώθηκε χάρη στα γκολ των Juninho, Jose Mari και Lardin ενώ για τη Real είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Morientes. Η μοναδική ισοπαλία ήταν στις 24 Φεβρουαρίου 2007 και σκόρερ τους Torres, μετά από πάσα του Galleti, και  Higuain που ισοφάρισε στο 61’. Όλα αυτά βέβαια παύουν να έχουν την οποιαδήποτε σημασία την Κυριακή στις 18.00 όταν οι δύο ομάδες θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του Vicente Calderon κι εμείς ελπίζουμε να παρακολουθήσουμε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.
Λίγες ώρες μετά το ντέρμπι η Barcelona ,με νωπές ακόμα τις πληγές που άφησε η ήττα από τη Sociedad και η απώλεια της πρωτιάς, υποδέχεται την Almeria με ένα και μοναδικό στόχο, τη νίκη. Ο Tata Martino υποσχέθηκε ότι από εδώ και μπρος βάζει τέλος στους πειραματισμούς κι επομένως οι Blaugrana αναμένεται να αγωνιστούν με ότι καλύτερο διαθέτουν.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 18.00 ATLETICO MADRID REAL MADRID


ΙΤΑΛΙΑ

Σε Ρώμη και Μιλάνο θα είναι στραμμένη η προσοχή και το ενδιαφέρον των φιλάθλων σε αυτή , την 26η αγωνιστική, της Serie A. Το Σάββατο 21.45 η Roma υποδέχεται την Inter που παλεύει να κρατηθεί στις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, ενώ την Κυριακή την ίδια ώρα η αναγεννημένη Milan φιλοξενεί στο San Siro την πρωτοπόρο Juventus. Ο αγώνας παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού μια πιθανή νίκη των Ροσονέρι θα φέρει τη Roma σε απόσταση αν αναπνοής από τη Μεγάλη Κυρία ενώ παράλληλα θα βάλει την ομάδα του Seedorf γερά στη διεκδίκηση μιας προνομιούχου θέσης που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες έμοιαζε απίθανο.  

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ :  ΚΥΡΙΑΚΗ 21.45  MILAN - JUVENTUS

Κανονικά η στήλη κάπου εδώ θα παρέθετε το πρόγραμμα της Ελληνικής Superleague , με το ντέρμπι των αιωνίων να κυριαρχεί. Όμως η συνεχιζόμενη παρακμιακή πορεία αυτού του πρωταθλήματος, με αποκορύφωμα τα τραγελαφικά γεγονότα της προηγούμενης αγωνιστικής και όσα μετά προέκυψαν, με δηλώσεις- φωτιά προέδρων που απειλούν με αποχώρηση αλλά μετά το ξανασκέφτονται, με ομάδες που διοικούνται από δυο διοικήσεις συγχρόνως, με ανακοινώσεις πάσης φύσεως και ύφους και pre game του ντέρμπι με επίκεντρο τον διαιτητή, μας οδηγούν στην απόφαση να μην ασχολούμαστε πλέον με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ούτε σε επίπεδο αναφοράς του προγράμματος. Το ποδόσφαιρο είναι αλλού κι εμείς θα προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε εκεί που το παιχνίδι είναι απόλαυση και ψυχαγωγία.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!