Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Η Μπάγερν Μονάχου ισοπέδωσε τη Σάλκε μέσα σε 27 λεπτά κι έφτασε στη νίκη με 5-1 για την 23η αγωνιστική της Bundesliga, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να κάνει πέναλτι και να αποβάλεται. Η Ντόρτμουντ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-0 της φορμαρισμένης Νυρεμβέργης και προσπέρασε στη 2η θέση τη Λεβερκούζεν, που ηττήθηκε εντός έδρας και από τη Μάιντς με 1-0.

Στο 3ο λεπτό, το σκορ ήταν 1-0. Στο 28' ο δείκτης είχε εκτοξευθεί στο 4-0. Από τη μία η πρωτοπόρος, από την άλλη η 4η της βαθμολογίας. ΗΜπάγερν Μονάχου αναζητεί αντίπαλο στην Bundesliga προ πολλού, αλλά ούτε η Σάλκε κατάφερε να της αντισταθεί, φεύγοντας από την "Άλιαντς Αρένα" με το βαρύ 5-1 στην πλάτη. Η πρώτη παρουσία τουΚυριάκου Παπαδόπουλου στη βασική ενδεκάδα των "βασιλικών μπλε" από τον Νοέμβριο του 2012 δεν ήταν γούρικη. Ο Έλληνας διεθνής στόπερ έβλεπε τον Άριεν Ρόμπεν και τον Μάριο Μάντζουκιτς να κάνουν πάρτι έξω από την περιοχή του, μετά από την ατυχή έμπνευση του Γενς Κέλερ να παρατάξει την ομάδα με μόλις ένα αμυντικό μέσο.Ο Ντάβιντ Αλάμπα με εκτέλεση φάουλ και κόντρα στον Ρόμαν Νόισταντερ, ο Ολλανδός δύο φορές και ο Κροάτης άλλη μία είχαν νικήσει τον Ραλφ Φάρμαν πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα. Η είσοδος του Κρίστιαν Φουχς δεν άλλαξε τα δεδομένα, απλά έβαλε "φρένο" κάπως τις απειλές που δημιουργούσαν οι Βαυαροί. Αμυντικά οι γηπεδούχοι δεν ανησύχησαν καθόλου, καθώς ακόμα και το γκολ που δέχθηκαν ήταν κεφαλιά σε λάθος κατεύθυνση του Ραφίνια. Στο 77ο λεπτό, μετά από τραγικό λάθος του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ο Παπαδόπουλος έσπρωξε τον Μάντζουκιτς στην περιοχή, αποβλήθηκε και από το πέναλτι ο Ρόμπεν διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Μετά από τη συντριβή της από το Αμβούργο, η Ντόρτμουντ υποδεχόταν την πιο φορμαρισμένη ομάδα μετά από Μπάγερν Μονάχου και Σάλκε. ΗΝυρεμβέργη έχει αφήσει πίσω της τον κάκιστο 1ο γύρο, μετρούσε 4 νίκες σε 5 αγώνες, αλλά δεν τα κατάφερε και στην έδρα της Μπορούσια, χάνοντας με 3-0. Με κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβο στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ, η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ ήταν ανώτερη, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα τραυματισμών.Ο Ματς Χούμελς επέστρεψε, αλλά ο παρτενέρ του στα στόπερ, οΣωκράτης Παπασταθόπουλος που ήταν αμφίβολος πριν από το παιχνίδι, αντικαταστάθηκε τραυματίας στο 36ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 1ο ημίχρονο, το 20ό της σεζόν (περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία) και το "πλήρωσε" στο 2ο ημίχρονο. Πρώτα ο Χούμελς πήρε το ριμπάουντ από κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στη συνέχεια ο Πολωνός επιθετικός σκόραρε για 15η φορά στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια ο Χένριχ Μεχιταριάν έδωσαν τη νίκη στην Ντόρτμουντ.

Η 8η νίκη σε 10 παιχνίδια κόστισε για τη Λεβερκούζεν, η οποία έχασε τη 2η θέση και κινδυνεύει να βγει κι εκτός τετράδας. Η Μάιντς επικράτησε1-0 της ομάδας του Σάμι Χίπια και ανέβηκε σε θέσης που οδηγούν στην Ευρώπη, διεκδικώντας πλέον κι η ίδια πλασάρισμα επιπέδου Champions League. Το τακουνάκι του Έρικ Μάξιμ Τσούπο Μότινγκ στο 37ο λεπτό έκρινε την έκβαση του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά φλύαροι με την μπάλα και δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.Η είσοδος του Στέφαν Κίσλινγκ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα δεν έκανε καμία διαφορά. Οι σέντρες σπάνια έβρισκαν στόχο και όταν ο Ερέν Ντερντιγιόκ έπιασε μία κεφαλιά, αυτή πέρασε άουτ. Τα κενά στην άμυνα θα μπορούσαν να κοστίσουν περισσότερο στους γηπεδούχους, με τον Μπερντ Λένο να κάνει μία καλή επέμβαση στο 1ο ημίχρονο και τον Μπένεντικτ Ζάλερ να χάνει σπουδαία ευκαιρία λίγο πριν από το τέλος, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε και η κρίση στη Λεβερκούζεν γίνεται ολοένα και πιο βαθιά.

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!