Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σκουπίδια βάρους 4 τόνων περισυλλέχτηκαν από την περιοχή του Έβερεστ μόνο μέσα στο 2013!
Τελικά σε όποιο σημείο του πλανήτη και να βρεθεί ο άνθρωπος, βρίσκει πάντα τρόπο να αφήσει πίσω τα … «σημάδια» του. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα απομονωμένο και δύσβατο μέρος, όπως τα εδάφη του Έβερεστ.
Μόνο το 2013, μια ομάδα από την Ινδία και το Νεπάλ που ανέλαβε να καθαρίσει την περιοχή, βρήκε πάνω από 4 τόνους σκουπιδιών, τα οποία περιελάμβαναν χρησιμοποιημένες φιάλες με οξυγόνο, σκισμένες σκηνές, ανθρώπινα απόβλητα, ακόμη και… παγωμένα πτώματα!
Γι” αυτό το λόγο, η κυβέρνηση του Νεπάλ ψήφισε ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο κάθε ορειβάτης θα είναι υποχρεωμένος στην κατάβαση του να κουβαλάει σκουπίδια βάρους 8 κιλών. Και αυτό γιατί υπολογίστηκε πως κάθε ορειβάτης αφήνει στο βουνό περίπου 8 κιλά απορριμμάτων σε κάθε του ταξίδι
Περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές ότι το ψηλότερο βουνό του κόσμου μετατρέπεται σε μια απέραντη χωματερή.
Κάθε χρόνο περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι ανεβαίνουν από το Νεπάλ στα Ιμαλάια και σχεδόν 1.000 προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ.
Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί ποια θα είναι η ποινή που θα επιβάλλεται σε εκείνους που δεν θα τηρούν το νόμο, ούτε με ποιον ακριβώς τρόπο θα γίνεται ο έλεγχος των ορειβατών.

http://peiraxtiri.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!