Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Όλα τα βλέμματα της διεθνούς show biz και όχι μόνο είναι στραμμένα στην 86η απονομή των όσκαρ.

Συνολικά 9 ταινίες μετέχουν στον διαγωνισμό που πραγματοποιείται στο Λος Άντζελες το οποίο πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παρουσιάστρια της βραδιάς είναι η Ελεν Ντε Τζενέρις ενώ το ζεύγος Μπραντζελίνα όχι μόνο παρευρέθηκε στην φετινή τελετή των Όσκαρ αλλά θα ανέβει και στην σκηνή για να παραδώσει βραβείο.



Μέχρι και αυτή την ώρα η ταινία  "Gravity"  έχει κερδίσει έξι χρυσά αγαλματίδια Όσκαρ σκηνοθεσίας του Αλφόνσο Κουαρόν αλλά και τα βραβεία Ήχου, Μοντάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Οπτικών Εφέ, Καλύτερης Μουσικής.

Ο Ο 52χρονος μεξικανός σκηνοθέτης δήλωσε: "Θέλω να το μοιραστώ με όλους τους σοφούς ανθρώπους που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί".

Το 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας απέσπασε η ταινία "12 χρόνια σκλάβος".

Ο Μάθιου Μακόναχι απέσπασε το 'Οσκαρ α΄ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Dallas Buyers Club".

H Κέιτ Μπλάνσετ απέσπασε το 'Οσκαρ α΄γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Θλιμμένη Τζάσμιν" (Blue Jasmine).

Ο ηθοποιός Τζάρεντ Λέτο κατέκτησε το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Dallas Buyers Club" κατά τη διάρκεια της απονομής.



Αυτή είναι η πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ και η πρώτη επιτυχία για τον 42χρονο ηθοποιό, ο οποίος κέρδισε το βραβείο για το ρόλο του ως "γλυκιά και ανεκτική Ράιον" μια οροθετική τρανσέξουαλ γυναίκα.

Παραλαμβάνοντας το περίφημο αγαλματίδιο ο Λέτο το αφιέρωσε στην Ουκρανία και στα εκατομμύρια θύματα του AIDS.

« Σε όλους τους ονειροπόλους στον κόσμο, οι οποίοι παρακολουθούν απόψε, σε μέρη όπως η Ουκρανία ή η Βενεζουέλα, θέλω να τους πω ότι είμαστε εδώ», είπε ο ηθοποιός αφιερώνοντας το βραβείο επίσης και « στα 36 εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν χάσει τη μάχη κατά του AIDS».

«Και για όλους εκείνους που έχουν νιώσει ποτέ την αδικία γι 'αυτό που είναι και που τους αρέσει, είμαι εδώ απόψε κόντρα στον κόσμο μαζί σας και για σας», πρόσθεσε ο 42χρονος ηθοποιός.

Για τους ανάγκες του ρόλου ο Λέτο έχασε περίπου 18 κιλά βάρους ώστε να «μετατρέψει» κινηματογραφικά τον εαυτό του στην οροθετική τρανσέξουαλ Ράιον.

Η ηθοποιός Λουπίτα Νιόνγκο κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερου Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην αντιρατσιστική ταινία "12 χρόνια σκλάβος".



Για την 31χρονη ηθοποιό με καταγωγή από την Κένυα είναι το πρώτο βραβείο Όσκαρ στην καριέρα της η οποία με δάκρυα στα μάτια δήλωσε: «Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι όλη αυτή η χαρά στη ζωή μας συνδέεται με τα τόσα βάσανα», Όταν κοιτάζω αυτό το χρυσό αγαλματίδιο, λέω στον εαυτό μου και σε κάθε παιδί, δεν έχει σημασία από πού έρχεσαι, τα όνειρά σας μπορεί να γίνουν πραγματικότητα».

Με το συγκλονιστικό της ρόλο όπως αποδείχτηκε και από την αποδοχή της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου η Λουπίτα Νιονγκό πέρασε μέσα σε λίγους μήνες από την απόλυτη ανωνυμία στην τεράστια φήμη, συγκεντρώνοντας πλήθος βραβείων.

Η Νιονγκό επικράτησε στην κατηγορία Β΄ γυναικείος ρόλος των Σάλι Χόκινς ("Θλιμμένη Τζάσμιν"), Τζένιφερ Λόρενς ("Οδηγός διαπλοκής"), Λουπίτα Νιόνγκο ("12 χρόνια σκλάβος"), Τζούλια Ρόμπερτς ("Αύγουστος"), Τζουν Σκουίμπ ("Νεμπράσκα").

Η ταινία "12 χρόνια σκλάβος" κατέκτησε και το Όσκαρ Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου.

Το Όσκαρ Κοστουμιών κέρδισε η Κάθριν Μάρτιν για τον «Υπέροχο Γκάτσμπι», ενώ το Όσκαρ Μακιγιάζ και Μαλλιών κέρδισε το «Dallas Buyers Club».

Όσκαρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων στο Mr. Hublot, ενώ μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων στο Frozen.



Η blockbuster ταινία, "Frozen", (Βασίλισσα του Χιονιού) της Walt Disney Animation Studios έγινε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Disney που κατακτά το περίφημο αγαλματίδιο.

Η 53η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, είναι μια ελεύθερη διασκευή ένα μουσικό παραμύθι βασισμένο στο μύθο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που αφηγείται το δεσμό και τις περιπέτειες των δύο αδελφών και πριγκιπισσών της Έλσα και της Αν σε ένα παγωμένο σκανδιναβικό βασίλειο.

Η ιταλική ταινία "The Great Beauty" (Η τέλεια ομορφιά) ένα δράμα σε σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.



Η ιταλική παραγωγή επιβεβαίωσε τα προγνωστικά καθώς ήταν το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Παραλαμβάνοντας τοβραβείο ο Ιταλός σκηνοθέτης ευχαρίστησε τους εμπνευστές του  Φεντερίκο Φελίνι, Μάρτιν Σκορσέζε και Ντιέγκο Μαραντόνα!
real.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!