Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μυστική σκοπεύουν να κρατήσουν δύο ισλαμικά δικαστήρια τη δίκη 7 ανδρών που κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία, μετά την επίθεση που δέχθηκαν, από ένα οργισμένο όχλο. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα ατόμων άρχισε να πετά πέτρες στους κατηγορούμενους που βρίσκονταν έξω από δικαστήριο (Upper Sharia Court), ζητώντας την εκτέλεση τους. Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η διαδικασία ακρόασης.
Αν και αρχικά είχε προγραμματισθεί για εχθές η επανάληψη της διαδικασίας στο ίδιο δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν να την μεταθέσουν.
Ο υπηρεσιακός γραμματέας, Unguwar Jaki, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τη δίκη, λόγω της παραβίασης της ασφάλειας που είχαμε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου».
«Το δικαστήριο θα πρέπει να αναστείλει τη δίκη εν αναμονή της επανεξέτασης της κατάστασης ασφαλείας με τις αρμόδιες αρχές για να αποφευχθεί η επανάληψη της δράσης όχλου που είδαμε την περασμένη εβδομάδα».
Αναβολή πήρε και η αντίστοιχη δίκη 3 ανδρών στην περιοχή Tudun Alkali.
«Η δίκη αναβλήθηκε λόγω του περιστατικού λιθοβολισμού στο άλλο δικαστήριο, κάτι που προσπαθούμε να αποφύγουμε και εδώ », είπε ο δικαστής Mohammed Nuhu Dumi .
O δικαστής πρόσθεσε επίσης ότι η ημερομηνία της νέας δίκης δεν θα δημοσιευτεί και ότι οι κατηγορούμενοι θα μεταφερθούν με μυστικότητα.
Αν και οι υπάλληλοι του δικαστηρίου υποστηρίζουν ότι η μυστικότητα αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υπόπτων, οι gay ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι σκοπός των δικαστηρίων είναι να αποφύγουν την προβολή και επομένως τη διεθνή κατακραυγή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!