Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ίσως δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ με ποιο τρόπο καταναλώνετε ή μαγειρεύετε το φαγητό σας. Ο καθένας έχει το δικό του στυλ, που προέρχεται κυρίως από τα ήθη και τα έθιμα της χώρας στην οποία μεγάλωσε.

Για παράδειγμα οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν πολύ συχνά μικρά sticks, στα οποία καρφώνουν μικρές ποσότητες φαγητού και μετά το τηγανίζουν σε πολύ λάδι, ενώ άλλοι πολιτισμοί χρησιμοποιούν μόνο πιρούνια και μαχαίρια και άλλοι προτρέπουν τους επισκέπτες τους να φάνε με τα χέρια.
Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με μερικές από τις πιο περίεργες συνήθειες, που αφορούν στο φαγητό, σύμφωνα με την Huffington Post.

1. Στην Ταϊλάνδη θεωρείται άξεστο να βάλετε το φαγητό στο στόμα σας χρησιμοποιώντας το πιρούνι. Αντίθετα το πιρούνι χρειάζεται για να ωθήσει το φαγητό πάνω στο κουτάλι. Ο βασιλιάς Chulalongkorn εισήγαγε τα σκεύη στην Ταϊλάνδη μετά από μια επίσκεψή του στην Ευρώπη το 1897, αλλά προφανώς δεν έμεινε αρκετό καιρό για να εξοικειωθεί με το πιρούνι.

2. Το να ρουφάτε δυνατά την ώρα που τρώτε τα noodles και τη σούπα σας είναι απόλυτα αποδεκτό στην Ιαπωνία. Μάλιστα, θεωρείτε ότι ο τρόπος αυτός βελτιώνει τη γεύση του φαγητού και δίνει την ευκαιρία σε αυτόν που τρώει να απολαύσει πιο γρήγορα το ζεστό φαγητό.

3. Σε περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας είναι ταμπού να τρώει κάποιος με το αριστερό χέρι, καθώς το δεξί χέρι προορίζεται για τη συλλογή φαγητού, ενώ το αριστερό για τον καθαρισμό.

4. Κανένας στο τραπέζια της Νότιας Κορέας δεν επιτρέπεται να ξεκινήσει το φαγητό του, μέχρι ο μεγαλύτερος ή ανώτερος στην ιεραρχία φάει την πρώτη του μπουκιά.

5. Μη ζητήσετε ποτέ από τον σερβιτόρο σας στην Ιταλία να σας προσθέσει τυρί σε ένα πιάτο με ζυμαρικά και θαλασσινά. Θεωρείται τουλάχιστον προπατορικό αμάρτημα η ανάμειξη τυριού και ψαριού. Η παράδοση αυτή, βέβαια, τείνει να εκλείψει με τα χρόνια.

6. Το να τοποθετήσετε τα chopsticks σας σε όρθια θέση σε ένα μπολ με ρύζι φέρνει άσχημη γεύση, σύμφωνα με τις παραδόσεις της Κίνας, αφού κάτι τέτοιο θυμίζει τελετουργικές προσφορές γεύματος σε νεκρούς. Παράλληλα, δεν πρέπει να δείξετε κάποιον χρησιμοποιώντας τα chopsticks ή να τα αφήνετε στο τραπέζι με τρόπο που να δείχνουν κάποιον ή να τα χρησιμοποιείτε ανάποδα. Γενικά η χρήση τους θέλει προσοχή!

7. Ένα άδειο πιάτο σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Στην Ινδία και την Ιαπωνία, είναι σημαντικό να ολοκληρώσετε το γεύμα σας, ώστε να γνωρίζει ο οικοδεσπότης ότι σας άρεσε. Ωστόσο, στην Κίνα, θεωρείται αγενές και σημαίνει ότι δεν φάγατε αρκετά.
Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Κάντε την έρευνα σας για τα ήθη και τις παραδόσεις του φαγητού πριν το επόμενο ταξίδι σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα προσβάλλετε ποτέ αυτούς που μαγείρεψαν για εσάς.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!