Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο "σαλίγκαρος" έκανε καταπληκτική προσπέραση στη μαύρη...». Η φράση ανήκει στον Κώστα που σχολιάζει τους αυτοσχέδιους αγώνες, τις λεγόμενες κόντρες, που γίνονται κάτω από τη μύτη της αστυνομίας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Μιλάει για τον "σαλίγκαρο", το πειραγμένο αυτοκίνητο, που τον τελευταίο καιρό σαρώνει στα στοιχήματα.
Ο Κώστας, μόλις 20 χρόνων, συχνάζει κάθε Τετάρτη στη... μαύρη. Έτσι, έχουν ονομάσει την πίστα που αυτοσχέδια έχουν στήσει - εκατοντάδες (ως επί το πλείστον) πιτσιρικάδες - στη μέση της Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας. «Εδώ οι κώδικες και οι συνωμοτικοί κανόνες είναι απαραίτητοι», λέει ο Βασίλης (δίνει ψεύτικο όνομα), οπαδός της γρήγορης ταχύτητας, προσπαθώντας να μας περάσει στον κόσμο της μεγάλης κόντρας.
Ένα από τα «ραντεβού της Τετάρτης», που στήνεται από τους φανατικούς της οδήγησης χωρίς όρια, παρακολούθησε την περασμένη εβδομάδα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Μοτοσικλέτες με μπουριά (τεράστιες εξατμίσεις) και αυτοκίνητα φτιαγμένα με τελική ταχύτητα ακόμα και 300 χιλιόμετρα την ώρα εμφανίστηκαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ και άρχισαν τις κόντρες.
«Για εμάς που συμμετέχουμε είναι μια μάχη. Φτιάχνομαι, όταν κάποιος με προκαλεί στο φανάρι. Θέλω να του αποδείξω απλά ότι η μοτοσικλέτα μου είναι πιο γρήγορη. Ένας τρόπος υπάρχει: Τέρμα το γκάζι», συνεχίζει ο Βασίλης.
Για αυτούς που έλκονται από την παρανομία και τους ανεπίσημους αγώνες - στους οποίους συμβαίνουν τα περισσότερα δυστυχήματα - οι «μάχες» με οδηγούς που δεν γνωρίζουν είναι οι πιο συναρπαστικές.
«Στοιχήματα υπάρχουν. Όχι πολλά, αλλά υπάρχουν. Έχω παρακολουθήσει κόντρα με...έπαθλο ακόμα και 1.000 ευρώ. Ανάλογα με το μπάτζετ των οδηγών, πηγαίνει και το χρήμα. Όσο πιο μεγάλο το ποσό τόσο πιο έντονος ο πόλεμος για τη νίκη», εξηγεί ένας από τους...πωρωμένους του είδους.

http://www.enikos.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!