Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ενθουσιώδη Αγγλόφωνα δημοσιεύματα για το Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες

Με ενθουσιώδη σχόλια και εκτενή αφιερώματα σκιαγραφούν τις ομορφιές της Μαγνησίας και των Βορείων Σποράδων διεθνείς διαδικτυακοί τόποι με υψηλή επισκεψιμότητα, προτρέποντας ουσιαστικά τους απανταχού φίλους των ταξιδιών, να επισκεφτούν την περιοχή μας.
Στις δέκα καλύτερες ακτές της Ελλάδος συγκαταλέγονται, ειδικότερα, οι ακτές του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με αφιερώματα του ταξιδιωτικού διαδικτυακού τόπου mydestination, που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους διεθνώς. Σύμφωνα με σχετική επισήμανση του ίδιου διαδικτυακού ιστοτόπου, που απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στους εν δυνάμει επισκέπτες της περιοχής μας : «Πρέπει να επισκεφτείτε το ανατολικό τμήμα του Πηλίου, όπου η ακτογραμμή καλύπτεται από την φυσική σκιά πεύκων και το πιο όμορφο κομμάτι του, είναι η παραλία Πλάκα».
Με ανάλογες περιγραφές σκιαγραφείται το νησί του Παπαδιαμάντη, η Σκιάθος, η οποία χαρακτηρίζεται ως η «πιο ειδυλλιακή περιοχή της Ελλάδας». Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ειδικό αφιέρωμα του ίδιου ιστοτόπου «η Σκιάθος είναι ένας ανερχόμενος ρομαντικός προορισμός, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής για την τέλεση γάμων. Χάρη στο διάσημο φιλμ «Μάμα μία», αυτό το υπέροχο πράσινο νησί, έχει αποτελέσει πολύ θελκτική επιλογή. Γεμάτο από αμμώδεις παραλίες και πολυτελείς προτάσεις διαμονής, προσφέρει στον επισκέπτη ατέλειωτες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας».
Η Σκόπελος, αντίστοιχα, προσφέρει «μεγάλη ποικιλία από επιλογές ως γαμήλιος προορισμός, αλλά προσφέρεται και για την διοργάνωση ενός αξέχαστου μήνα του μέλιτος, με την βοήθεια των ειδικών», ως νησί του «Μάμα μία». Οι συντάκτες του αφιερώματος κάνουν λόγο για «πολυάριθμες, εκπληκτικές τοποθεσίες για γάμους στη Σκόπελο. «Από τον Αη Γιάννη στο Καστρί, που είναι κτισμένος πάνω σε βράχο, μέχρι τα μακρινά εξωκκλήσια ή τις υπέροχες αμμουδερές παραλίες, η Σκόπελος, τονίζουν, τα έχει όλα».
Το φυσικό περιβάλλον της Αλοννήσου, το θαλάσσιο πάρκο και οι εναλλακτικές προτάσεις που προσφέρει το νησί με φόντο το απέραντο γαλάζιο, έχουν επίσης τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κορυφαίου διαδικτυακού τουριστικού site. Στην προκειμένη, μάλιστα, περίπτωση, γίνεται εκτενής αναφορά στις καταδυτικές δραστηριότητες, ενώ η Αλόννησος χαρακτηρίζεται «ιδανικός προορισμός για scubadiving» και γι’ αυτό το λόγο «τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το νησί».
Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι «το πιο μακρινό νησί από το σύμπλεγμα των Σποράδων, είναι προικισμένο με πλούσιο φυσικό τοπίο και αποτελεί τον ιδανικό τόπο για πλήρη επαφή με τη φύση και έναν τέλειο προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν χαλαρούς περιπάτους, περιστοιχισμένοι από καταπράσινα δάση, ελιές και τουριστικά καταλύματα».

http://taxydromos.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!