Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τον Οκτώβριο του 2012 ο ελβετικός αερομεταφορέας Swiss, με παρουσία 32 ετών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονος προβληματισμός απ' όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης.
Σχεδόν δυο χρόνια μετά, η Swiss επιστρέφει και πάλι στη Θεσσαλονίκη, μονάχα που αυτήν τη φορά θα έχει ιδιαίτερα περιορισμένη παρουσία. Οι πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης - Ζυρίχης είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιούνται από 3 Ιουλίου ώς 28 Αυγούστου, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Οι ώρες αναχώρησης θα είναι στις 16.05 από Θεσσαλονίκη με άφιξη στη Ζυρίχη στις 17.35 (τοπική ώρα), ενώ αντίστοιχα από την ελβετική πόλη θα αναχωρεί στις 12.05 μ.μ. με άφιξη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 15.25.
Επιπροσθέτως, από τις 17 Απριλίου, έρχεται στο «Μακεδονία» και η Transavia συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με το Αμστερνταμ, τρεις φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο), και από Μάιο η SAS με έξι πτήσεις την εβδομάδα στο Θεσσαλονίκη – Στοκχόλμη.
Γεγονός είναι πλέον και η δημιουργία της νέας αεροπορικής εταιρίας Ellinair, του ομίλου Μουζενίδη, που έχει ήδη ξεκινήσει τις πτήσεις της, και θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ομιλος ενδιαφέρεται να εισχωρήσει και σε ευρωπαϊκό προορισμό.
Από την πλευρά της η Aegean από τις 2 Ιουνίου ξεκινάει νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Βρυξέλλες, Βερολίνο, Κολονία, Κίεβο, Φρανκφούρτη με πτήση τα ξημερώματα, έτσι ώστε να καλύψει το κενό της Swiss που πετούσε στις 5 το πρωί, ενώ στο εσωτερικό προσθέτει και την Κεφαλλονιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!