Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014


Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος στην Ισπανία. Οι γκέλες Barcelona και Atletico σε συνδυασμό με τον περίπατο της Real στη Σεβίλλη έφεραν τις τρεις ομάδες να συνωστίζονται στην κορυφή με διαφορά μόλις ενός πόντου, κάτι που είχε να συμβεί 11 χρόνια. Οι μπλαουγκράνα έμειναν, έστω και από σπόντα, για άλλη μια αγωνιστική στην πρώτη θέση αλλά από εδώ και πέρα κάθε επιπλέον απώλεια είναι σίγουρο ότι θα στοιχίζει πολύ περισσότερο .

Στη Βαλένθια και μπροστά σε  25.000 θεατές, η γηπεδούχος Levante υποδέχθηκε την πρωτοπόρο Barcelona αποφασισμένη να μην επαναλάβει τα τραγικά λάθη του πρώτου γύρου που της είχαν κοστίσει μια συντριβή με 7-0. Με  σύνθεση που είχε άρωμα ελληνικού πρωταθλήματος, αφού 6 από τους αρχικούς 11 έχουν περάσει κατά καιρούς από τη χώρα μας , Βύντρα,Ίβαντσιτς,Σιμάο (ΠΑΟ),Καράμπελας, Χουανφράν (ΑΕΚ) και Ελ Ζαρ (ΠΑΟΚ) αγωνίστηκε με σαφή αμυντικό προσανατολισμό κλείνοντας όλους τους χώρους  και κυνηγώντας κάθε φάση μπροστά που θα έδινε τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Από την άλλη μεριά η Barcelona ήταν υποτονική, χωρίς ρυθμό και διάθεση με πολλούς παίκτες σε άσχημη ημέρα και καμιά βοήθεια από τον πάγκο αφού λόγω των απουσιών Ινιέστα, Άλβες και Νειμάρ οι επιλογές του Μαρτίνο ήταν περιορισμένες. Χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά στο παιχνίδι για να μετατραπεί η εικόνα σε γεγονός. Ο Λουκάς Βύντρα με εντυπωσιακό άλμα και υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλντέζ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην Πριμέρα, όχι όμως και το πρώτο ΄Ελληνα παίκτη εις βάρος της Barcelona αφού είχε προηγηθεί  ο Ντέμης Νικολαΐδης τη σεζόν 2003-2004 με τη φανέλα της Atletico στην ισοπαλία με 1-1. Από τα 5 τελευταία γκολ που έχει δεχθεί η Barcelona σε όλες τις διοργανώσεις τα 4 είναι με κεφαλιές και αυτό λέει πολλά για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας.Η Barcelona αντέδρασε άμεσα με τον ίδιο τρόπο, κεφαλιά του Πικέ, μέσα σε δέκα λεπτά, αλλά αυτό δεν την βοήθησε καθόλου στο αλλάξει την εικόνα που είχε. Ανούσια κατοχή της μπάλας, αργός ρυθμός και όσες φορές , λιγοστές, δημιούργησαν φάσεις αυτές  ήταν ημιτελείς ή τελείωναν πάνω στον Νάβας.  Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν ένα ανέλπιστο βαθμό και τους μπλαουγκράνα βυθισμένους σε έντονο προβληματισμό όχι τόσο για τους χαμένους βαθμούς αλλά για την κακή εμφάνιση σε μια περίοδο φορτωμένη με πολλά και σημαντικά παιχνίδια.

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα στη Βαλένθια,  η Atletico καλούνταν μπροστά σε 45οοο οπαδούς της να κάνει αυτό που κυνηγά από την αρχή του πρωταθλήματος, να βρεθεί μόνη στην κορυφή. Η αποστολή της βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν αφού απέναντι της είχε τη φορμαρισμένη Sevilla του Unai Emery , αήττητη τους τελευταίους 2.5 μήνες στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Οι ροχιμπλάνκος ξεκίνησαν με το γνωστό ενθουσιώδες , επιθετικό παιχνίδι τους και βρέθηκαν από το 18ο λεπτό μπροστά με το γκολ του Βίγια που ήταν το Νο 180 του Αστουριάνου στην Πριμέρα. Το γκολ έφερε και τη συνήθη οπισθοχώρηση της ομάδας του Σιμεόνε με σκοπό τη δημιουργία χώρων για τις γρήγορες αντεπιθέσεις αλλά η σωστή αντίδραση των παικτών της Σεβίλης που μπλόκαραν αποτελεσματικά τους Κόστα και Βίγια, φόρτωσε μάλλον με περισσότερο άγχος, το άγχος της κορυφής ίσως, τους  γηπεδούχους. Στο 72ο λεπτό ο Χουανφράν ανέτρεψε τον Μπάκα , ο Ράκιτιτς νίκησε από τα 11 μέτρα τον Κουρτουά και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο χρόνο που είχε απομείνει η Atletico πίεσε για το γκολ της νίκης χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.Το αποτέλεσμα αυτό όσο και αν απογοήτευσε τους φίλους των ροχιμπλάνκος ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο αφού είναι φανερό στα τελευταία παιχνίδια ότι η ομάδα μένει από καύσιμα και πολύ δύσκολα θα διαχειριστεί ο Σιμεόνε τόσα πολλά παιχνίδια σε τρεις διοργανώσεις με το υπάρχον ρόστερ. Από τη μεριά της η  Sevilla επιβεβαίωσε το πόσο καλή ομάδα είναι και ότι πέρα από το κυνήγι των ευρωπαϊκών εισιτηρίων θα είναι ίσως και ρυθμιστής  αφού Real και Barcelona πρέπει να περάσουν από το Ramon Sanchez-Pizjuan στην πορεία τους για την κατάκτηση του τίτλου, μια αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη.

Από το -5 στο -1 σε δυο αγωνιστικές και αλλαγή κλίματος στη Real που πλέον μάχεται επί ίσοις όροις για το πρωτάθλημα. Το Σάββατο πέρασε σαν σίφουνας από  τη Σεβίλλη φορτώνοντας με 5 γκολ την ουραγό Betis που βαδίζει ολοταχώς για τη Segunda. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική αφού η διαφορά των δυο ομάδων ήταν χαώδης αξίζει όμως να αναφερθεί το γεγονός των πέντε διαφορετικών σκόρερ για τη βασίλισσα, Ρονάλντο, Μπέιλ,Μπενζεμά, Ντι Μαρία και Μοράτα, κάτι που δεν είναι και πολύ συχνό φαινόμενο.

Μετά λοιπόν και τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής η βαθμολογία στις τρεις πρώτες θέσεις είναι : Barcelona 51, Atletico 51, Real 50… και τα καλύτερα έπονται σε μια Πριμέρα που πλέον πήρε φωτιά.


Την επόμενη αγωνιστική η Barcelona φιλοξενεί τη Malaga, η Atletico παίζει εκτός με τη Rayo και η Real υποδέχεται τη Granada, σε τρία φαινομενικά εύκολα παιχνίδια ή μήπως όχι ;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!