Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Το ποδόσφαιρο είναι ένας καλός τρόπος για έναν άνδρα για να χάσει κιλά, σύμφωνα με μία σκωτσέζικη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Lancet.
Στην διάρκεια μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης 374 υπέρβαροι οπαδοί του ποδοσφαίρου κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων , με προπονήσεις στο τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο τους . Ένα χρόνο αργότερα , οι άνδρες είχαν χάσει περίπου 5 κιλά ο καθένας σε σύγκριση με με μία ομάδα άλλων 374 υπέρβαρων οπαδών οι οποίοι μπήκαν σε λίστα αναμονής για το πρόγραμμα.
Και οι 748 άνδρες της μελέτης είχαν λάβει συμβουλές για υγιή διατροφή, καθώς και συμβουλές για διαχείριση του βάρους, αλλά μόνο οι μισοί κλήθηκαν στους επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους για να κάνουν εβδομαδιαίες προπονήσεις. Από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, διάρκειας 12 εβδομάδων, περίπου το 40% κατάφερε να διατηρήσει την αρχική απώλεια βάρους, ένα χρόνο αργότερα.
"Η διαχείριση του βάρους και η δίαιτα συχνά θεωρείται λανθασμένα ότι είναι ζήτημα των γυναικών , πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι άνδρες δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε υπάρχοντα προγράμματα διαχείρισης βάρους", δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Κέιτ Χαντ και προσέθεσε ότι η μελέτη έδειξε ότι και οι άνδρες είναι επίσης πρόθυμοι να αδυνατίσουν.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν πραγματικά την επαφή με άλλους ανθρώπους οι οποίοι είχαν κοινά ενδιαφέροντα για το ποδόσφαιρο και για παρόμοια θέματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ενώ εκτίμησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν από τους προπονητές του συλλόγου . “Αυτό το μοντέλο διαχείρισης βάρους έχει πραγματικές δυνατότητες για το μέλλον ", τόνισαν οι ερευνητές. 
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!