Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μετά τη γνωστοποίηση του «λουκέτου» σε 21 δημόσιους φορείς, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Star δήλωσε πως θα ακολουθήσει και δεύτερο, ενδεχομένως και τρίτο κύμα καταργήσεων φορέων.

«Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στο σωστό του μέγεθος», τόνισε ο υπουργός και αναφορικά με τον στόχο των 11.000 απολύσεων για το 2014, εξήγησε ότι οι απολύσεις αυτές θα προέλθουν από τις περιπτώσεις των καταργήσεων φορέων, από αυτούς που φεύγουν για πειθαρχικούς λόγους και από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη, προβλέπει την κατάργηση 21 φορέων, μεταξύ των οποίων το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε.

Οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

http://www.aftodioikisi.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!