Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Στα μέσα Αυγούστου, όταν η Λεβάντε έφευγε ταπεινωμένη από το «Καμπ Νόου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα (7-0), ο γνωστός ατακαδόρος Χοακίν Καπαρός έλεγε πως «εμείς κάναμε το χρέος μας και επισκεφθήκαμε τον οδοντίατρο. Τώρα, ας περάσει ο επόμενος».

Πριν από το πρώτο ματς των «γκρανότας» με την Μπάρτσα, από σύνολο τριών μέσα σε δέκα ημέρες (ακολουθούν οι δύο αναμετρήσεις για τα προημιτελικά του Κυπέλλου), ο Σεβιλλιάνος προπονητής επανήλθε και δήλωσε πως «το να παίζεις τόσες φορές κόντρα στην Μπαρτσελόνα είναι σαν να πηγαίνεις τρεις φορές στον οδοντίατρο».
Στην πρώτη αντάμωσή τους, πάντως, ο ρόλος του «οδοντίατρου» ανήκε στον Λουκά Βύντρα, ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά επιβεβαίωσε το τεράστιο πρόβλημα των «μπλαουγκράνα» στο ψηλό παιχνίδι, τους έκοψε δύο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του τίτλου και, κυρίως, έβαλε (προκαταβολικά) το κερασάκι σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ.
Ο Ελληνας αμυντικός κέρδισε με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του Καπαρός, ο οποίος κατά σύμπτωση τον γνώρισε για πρώτη φορά από την... ανάποδη, πριν από εννέα χρόνια. Ηταν 15 Φεβρουαρίου του 2005 στη Λεωφόρο και ο Λουκάς, με μια βολίδα από το... σπίτι του, έριχνε ως παίκτης του Παναθηναϊκού στο καναβάτσο τη Σεβίλλη (1-0), στον πάγκο της οποίας καθόταν ο Καπαρός!
Η μοίρα θέλησε, εννέα χρόνια αργότερα, οι δύο άνδρες να ανταμώσουν στη Βαλένθια και τη Λεβάντε, με τη φανέλα της οποίας ο Βύντρα έγινε ο έβδομος Ελληνας παίκτης που σκοράρει εις βάρος των «μπλαουγκράνα». Αν ρίξετε μια ματιά στα διπλανά κείμενα, θα μάθετε και τους υπόλοιπους...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Δύο γκολ στο «Καµπ Νόου»!
Την τελευταία διετία, Μπαρτσελόνα και Σέλτικ αντάµωσαν τέσσερις φορές. Στις δύο εξ αυτών, αµφότερες στο «Καµπ Νόου», το γκολ των «καθολικών» έφερε τη σφραγίδα του Γιώργου Σαµαρά. Μέχρι να τα καταφέρει ο «Sam», µόνον ο Φρανκ Λάµπαρντ και ο Αντρέι Σεβτσένκο είχαν σκοράρει, µε µη ισπανική οµάδα, σε δύο διαφορετικά µατς στο «σπίτι» της Μπάρτσα. Παράσηµο, αν µη τι άλλο...
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΑ
Πέντε γκολ έχουν πετύχει οι ελληνικές οµάδες εις βάρος της Μπαρτσελόνα, σε σύνολο δώδεκα αναµετρήσεων. Τη σεζόν 2001-02 και στο πλαίσιο των προηµιτελικών του Τσάµπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός έφτασε µια ανάσα από το όνειρο της τετράδας χάρη στους Αγγελο Μπασινά και Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ο πρώτος πέτυχε, από την άσπρη βούλα (φωτ.), το γκολ της νίκης στη Λεωφόρο (1-0), στις 3 Απριλίου. Ο δεύτερος, µε πολύ ωραία προσπάθεια και µακρινό σουτ, σόκαρε τους «Μπλαουγκράνα» στο «Καµπ Νόου», αν και εντέλει η Μπάρτσα ανέτρεψε το 0-1, επικράτησε, µε πολύ άγχος, µε 3-1 (9 Απριλίου) και πήρε αυτή το εισιτήριο για τους «4».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΔΑΣ
ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Ο «Μέγας Αλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει το προνόµιο να είναι ο πρώτος Ελληνας που έχει σκοράρει εις βάρος της Μπαρτσελόνα. Τα κατάφερε, µε σουτ µέσα από την περιοχή, στις 16 Σεπτεµβρίου του 1975, όταν ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στη ρεβάνς (1η Οκτωβρίου), η Μπάρτσα του Γιόχαν Κρόιφ θριάµβευσε µε 6-1, µε τον Αγγελο Αναστασιάδη να σηµειώνει το «γκολ της τιµής» για την ελληνική οµάδα.
ΝΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΥΛΑΙΑΣ
Στη µια σεζόν που έπαιξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ντέµης Νικολαΐδης πρόλαβε να γίνει αγαπητός από τον κόσµο για την µαχητικότητά του, αλλά και από τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπό του τον ιδανικό παρτενέρ στην επίθεση. Σε ένα από αυτά τα παιχνίδια (15 Φεβρουαρίου του 2004), ο «Ντεµίνιο» ισοφάρισε προσωρινά για τους «ροχιµπλάνκος» στο «Καµπ Νόου» το αρχικό γκολ του Χαβιέρ Σαβιόλα. Οι «µπλαουγκράνα» πήραν εντέλει τη νίκη (3-1), µε γκολ των Ροναλντίνιο και Λουίς Γκαρθία. Αυτό έµελλε να είναι το τελευταίο επίσηµο γκολ στην καριέρα του Ελληνα επιθετικού.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΡΤΑΣ
ΑΝΤΙ ΓΚΟΛ, ΕΔΙΝΕ ΑΣΙΣΤ
Ο «mago» της Σεβίλλης δεν ευτύχησε να σκοράρει εις βάρος της πρώτης οµάδας της Μπαρτσελόνα, αλλά το έκανε κόντρα στη δεύτερη (17 Οκτωβρίου του 1998), όταν η Σεβίλλη έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία. Με τους... µεγάλους «µπλαουγκράνα» έκανε ένα καταπληκτικό µατς στις 11 Δεκεµβρίου του 1999, σερβίροντας δύο γκολ στο 3-2 των Σεβιλλιάνων στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».
Πηγή: Goal
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!