Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εάν έχετε μια επιχείρηση και θέλετε να την επεκτείνετε στην περιοχή σας, αλλά δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πολλά δωρεάν ή χαμηλού κόστους εργαλεία του Διαδικτύου. Σχεδόν όλοι όσοι διαθέτουν επιχείρηση είναι τώρα στο διαδίκτυο και μπορούν να απολαύσουν την άνεση και την ευκολία ν' αγοράζουν από αυτό ή να μαθαίνουν περισσότερα για την επιχείρησή τους μέσω της απευθείας σύνδεσης. Δώστε στους πελάτες σας αυτό που θέλουν, έχοντας μια καλή παρουσία στο διαδίκτυο.

Εργαλεία διαφήμισης της επιχείρησής σας μέσα από το διαδίκτυο

  1. Δημιουργήστε ή Ανασχεδιάστε την ιστοσελίδα σας.
Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα, είτε να την ανασχεδιάσετε, ή τέλος να πληρώσετε κάποιον για να το κάνει για εσάς. Μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας την όμορφη ιστοσελίδα σας με χαμηλό budget € 10,00 το μήνα συν ετήσια καταχώρηση του domain name σας, και τη φιλοξενία για ένα χρόνο. Το σημαντικότερο, η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει εύκολα μενού πλοήγησης, να παρέχει χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες και να είναι απαλλαγμένη από περιττά ή άχρηστα πράγματα. Αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει έναν πελάτη να βαρεθεί. Ιδανικά ζητήστε συμβουλές από έναν web designer προτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε κίνηση. Αξίζει να επενδύσετε σε έναν επαγγελματία, γιατί μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για την εικόνα της επιχείρησης, η οποία μάλιστα θα έιναι δημόσια live. Άρα τα λάθη μπορούν να σας κοστίσουν ανυπολόγιστα σε απώλεια πελατών, λόγω πρόχειρης κατασκευής της ιστοσελίδας σας.

Χρήσιμες συμβουλές για να γίνει η επιχείρησή σας πιο γνωστή μέσα από την ιστοσελίδα

  • Εκτός από πληροφορίες για την επιχείρησή σας και τις πωλήσεις σας μέσα από το e-shop, τί άλλο μπορείτε να προσφέρετε; Σκεφτείτε την προσθήκη άρθρων, προσωπικές ιστορίες σχετικά με το προσωπικό και εταιρικές εκδηλώσεις, χρηστικές πληροφορίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας τύπου «Πώς να...;» κλπ. Να είστε γενναιόδωροι και οι πελάτες σας θα εντυπωσιαστούν, καθώς θα επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα σας για περισσότερα.
  • Καταχωρήστε το όνομα της ιστοσελίδας σας σε πολλούς καταλόγους ιστοσελίδων. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για δωρεάν καταλόγους ιστοσελίδων και να βρείτε αρκετά links σε μέρη όπου μπορείτε να διαφημιστείτε.
2.   Χρησιμοποιήστε τη διαφήμιση με πληρωμή ανά κλικ.

Η διαφήμιση με απευθείας σύνδεση μέσω των μηχανών αναζήτησης (π.χ Google) έχει μεγάλη εμβέλεια και είναι ο τρόπος με τον οποίο πολλές ιστοσελίδες μπορούν να αναπτυχθούν ή ακόμα και να επιβιώσουν. Μπορείτε να ορίσετε μια τιμή που θα είστε πρόθυμοι να πληρώσετε κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ σε μια διαφήμιση που γράφετε. Πρέπει να πληρώσετε γι' αυτό, όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας. Αν κανείς δεν κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, δεν έχετε να πληρώσετε τίποτα. Αυτές οι μορφές διαφήμισης σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα ημερήσιο προϋπολογισμό διαφήμισης και έχετε την ελευθερία να ακυρώσετε και να επανεκκινήσετε τις διαφημίσεις σας όποτε θέλετε.

Θέσεις προβολής των διαφημίσεών σας

  • Χρησιμοποιήστε την “πλαϊνή μπάρα διαφημίσεων”. Προβάλλουν διαφημίσεις, ενώ οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια. Σκεφτείτε, επίσης, την επέκταση διαφημίσεων σε εφαρμογές για smartphones και tablet.
  • Χρησιμοποιήστε διαφημίσεις adwords από την πλευρά της Google μπάρας σας. Εάν πληκτρολογήσετε κάτι στο Google, τότε θα εμφανιστούν στη δεξιά πλευρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης ως μικρές αγγελίες.
Να είστε διακριτικοί με την τοποθέτηση των διαφημίσεων στην ιστοσελίδα σας και να προσέχετε σχετικά με τα είδη των διαφημίσεων που είστε διατεθειμένοι να φαίνονται στην ιστοσελίδα σας. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις του ανταγωνιστή σας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!