Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013


Οι γιορτές των Χριστουγέννων για τους περισσότερους  ποδοσφαιράνθρωπους στην Ευρώπη σημαίνουν χαλάρωση και ανασύνταξη δυνάμεων για την τελική ευθεία των πρωταθλημάτων. Εξαίρεση βέβαια , όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, οι Βρετανοί που αυτές τις ημέρες προσφέρουν στον φίλαθλο κόσμο  την αγαπημένη του διασκέδαση και μάλιστα με συνεχόμενες αγωνιστικές . Την εμπειρία αγώνων εν μέσω εορτών είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και κάποιοι Έλληνες ποδοσφαιριστές και ας ρίξουμε μια ματιά στις επιδόσεις τους :


ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ( FULHAM, ENG) : Μια από τις χειρότερες εμπειρίες της καριέρας του έμελλε να ζήσει ο Γιώργος Καραγκούνης στο KC Stadium του Hull City. Η Fulham παρά το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου δέχτηκε μέσα 30 λεπτά 6 γκολ από τη Hull και υπέστη μια απίστευτη πανωλεθρία που την κράτησε χαμηλά στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο αρχηγός της Εθνικής μας έγινε αλλαγή στο 74 όταν πλέον το σκορ είχε φθάσει στο 5-0. Νωρίτερα και στην αγωνιστική της Boxing day η Fulham είχε επικρατήσει εκτός έδρας της Norwich με 1-2 σε ένα αγώνα όπου ο Καραγκούνης ήταν εκτός αποστολής. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η Fulham υποδέχεται την West Ham σε ένα αγώνα που θα κρίνει πολλά για το μέλλον της στην Premier League.
ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC,SCO) : Ανήμερα της Boxing day ήταν παρών στην αρχική ενδεκάδα της Celtic στην εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί της St.Johnstone, αλλά έγινε αλλαγή στο 70’. Τρεις ημέρες μετά αγωνίστηκε για 90 λεπτά στη νέα εκτός έδρας νίκη με 0-1 ,αυτή τη φορά απέναντι στην Inverness. Στο χορτάρι του Celtic Park αναμένεται να περάσει και την πρώτη ημέρα του νέου έτους ο Σαμαράς, όπου οι Κέλτες υποδέχονται την Partick Thistle, σε ένα πρωτάθλημα με περιορισμένο ενδιαφέρον και με τη Celtic να βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά 11 πόντων από τη δεύτερη Motherwell έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.
ΓΚΕΚΑΣ ( KONYASPOR,TUR) :  Κανονική αγωνιστική στην Τουρκία με μια εξαιρετικά εμφάνιση του Έλληνα διεθνή επιθετικού και μεγάλη νίκη της Konyaspor με 4-1 επί της Eskisehirspor. Ο Γκέκας μπορεί να μην σκόραρε αλλά είχε συμμετοχή στο 2ο και 3ο  γκολ της ομάδας του που ανέτρεψαν το μέχρι τότε 1-1. Έγινε αλλαγή στο 89ο λεπτό. Το Τουρκικό πρωτάθλημα διακόπτεται για ένα μήνα , στα πρότυπα της Bundesliga , και θα ξαναρχίσει σε ένα μήνα με την Konyaspor να αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Fenerbahce.
ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN, BEL) : Boxing day όμως είχαμε και εκτός Νησιού και μάλιστα στο Βέλγιο, εκεί όπου διεξήχθη η 21η αγωνιστική της Jupiler Pro League. Η Lokeren με τον Γιώργο Γκαλίτσιο μετά από πολύ καιρό στην αρχική ενδεκάδα επικράτησε εκτός έδρας της Oostende με 0-3. Η επιστροφή του Έλληνα διεθνή αμυντικού μάλιστα συνδυάστηκε και με γκολ  αφού με δική του προσπάθεια στο  76ο λεπτό γράφτηκε το τελικό 0-3. Το Βελγικό πρωτάθλημα διακόπτεται και αυτό με ημερομηνία επανέναρξης την 18η Ιανουαρίου. Η Lokeren βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας  με 36 βαθμούς  ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Standard με 48 και ακολουθούν η Anderlecht με 44 , η Brugge με 43 και η Waregem με 41.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!