Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013


ΙΣΠΑΝΙΑ

Φωτιά στην κορυφή της Primera έβαλαν οι πρώτες γκέλες των μέχρι χθες ανίκητων Barcelona και Atletico σε συνδυασμό με την νίκη της Real Madrid , μόλις μια εβδομάδα πριν το πρώτο El Clasico της σεζόν. 
Η Barca ταξίδεψε στην Pamplona έχοντας, όπως αποδείχθηκε, το μυαλό περισσότερο στις επικείμενες αναμετρήσεις με Milan και Real , παρά στον αντίπαλο που παρατάχθηκε στο γήπεδο. Η Osasuna του Javi Gracia , γνωστού στο Ελληνικό κοινό από το πέρασμα του από Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου, παρατάχθηκε με πλήρη αμυντικό προσανατολισμό, δεν ανησύχησε τον Valdes σε καμιά φάση του αγώνα, αλλά η πειθαρχημένη άμυνα και η ψυχωμένη αντίδραση των ποδοσφαιριστών κράτησαν το 0-0 και  της χάρισαν ένα ανέλπιστο βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Η Barcelona ήταν πολύ κακή με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να παίζουν σε χαμηλές στροφές και ούτε η επιστράτευση του Messi στο τελευταίο 20λεπτο βοήθησε την κατάσταση. Λίγο αργότερα όμως ήρθαν και τα καλά νέα από τη Βαρκελώνη όπου η , μέχρι χθες, συγκάτοικος της κορυφής Atletico γνώριζε για πρώτη φορά φέτος την πίκρα της ήττας στο Cornella-El Prat  από τη μισητή συμπολίτισσα Espanyol, με 1-0 ( αυτογκολ του Courtois στο 54’). Οι παίκτες του Aguirre δεν άφησαν  χώρους στον Diego Costa και την παρέα του να εκδηλώσουν το γρήγορο παιχνίδι των αντεπιθέσεων που μέχρι χθες τους είχε προσφέρει το απόλυτο των νικών στην Primera και κατάφεραν με τη νίκη αυτή να σκαρφαλώσουν στην 5η θέση της βαθμολογίας σκορπώντας ενθουσιασμό στους 26.711 οπαδούς τους που βρέθηκαν στις κερκίδες του El Prat
Λίγες ώρες νωρίτερα η Real είχε κάνει το χρέος της απέναντι στη Malaga την οποία νίκησε με 2-0 ( 26’ Di Maria, 90’ Ronaldo) ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα αν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Willy Caballero δεν βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα.
Η βαθμολογία στην κορυφή
  1. BARCELONA 25
  2. ATLETICO  24
  3. REAL  22
  4. VILLAREAL  17 ( Με αγώνα λιγότερο) 


ΑΓΓΛΙΑ

Η Arsenal συνεχίζει ακάθεκτη την κούρσα από τη θέση του οδηγού  όπου ελάχιστοι την περίμεναν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ένταξη όμως του Ozil αποδείχθηκε καταλυτική και ο Γερμανός οδηγεί τους κανονιέρηδες εκ του ασφαλούς. Χθες απέναντι στη Norwich πέτυχε δυο γκολ, στο 58’ και 88’ και σε συνδυασμό με τα γκολ των Wilshere στο 18’ και Ramsey στο 83’ , έφτασαν στο θριαμβευτικό 4-1 που τους διατηρεί στην κορυφή με αέρα μάλιστα 2 βαθμών από τους διώκτες της. Η Norwich είχε μειώσει προσωρινά στο 70’ με γκολ του Howson
Εύκολα απόγευμα για την Chelsea που φιλοδώρησε την Cardiff με 4-1. Οι Ουαλοί έκαναν το «λάθος» να προηγηθούν στο 10’ με τον Mutch αλλά η συνέχεια ανήκε στους παίκτες του Mourinio που πέτυχαν την πλήρη ανατροπή με γκολ των Hazard 33’, 82’, Etoo 66’ και Oscar 78’.
Ωραίο ματς στο St.James Park όπου Newcastle και Liverpool μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς σε ένα χορταστικό 2-2 που διαμορφώθηκε με τα τέρματα των Cabaye 23’, Dummett 56’ για τους γηπεδούχους και Gerrard 42’, Sturridge 72’ για τους κόκκινους.
 Μεγάλη νίκη με 1-3 για την Man City εκτός έδρας επί της West Ham με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Sergio Aguero που σκόραρε δις στο 16’ και 51’ ενώ ο David Silva ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο 80’ σβήνοντας κάθε ελπίδα για τους γηπεδούχους που είχαν μειώσει στο 58’ με τον Ricardo Vaz Te. Δύσκολη αποδεικνύεται η μεταβατική μετά Fergusson εποχή για την Man United που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από την Southampton σκορπώντας απογοήτευση σε 75.220 θεατές που βρέθηκαν στο Old Trafford. O Van Persie έβαλε μπροστά την United στο 26’ αλλά η αδυναμία των γηπεδούχων να τελειώσουν το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ πληρώθηκε ακριβά στο 89’ με την ισοφάριση από  τον  Lallana.

Η βαθμολογία στην κορυφή
  1. ARSENAL  19
  2. CHELSEA  17
  3. LIVERPOOL  17
  4. MAN CITY 16
  5. SOUTHAMPTON  15
  6. EVERTON  15

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μάχη για τρεις πλέον και η Bundesliga μετά τις νίκες των πρωτοπόρων. Ένα γκολ του Marco Reus στο 4’ στάθηκε αρκετό για την Dortmund απέναντι στο Hannover96  στο φτωχό αλλά πολύτιμο 1-0. Η Bayern του Pepe Guardiola δείχνει ασταμάτητη και αυτό διαπίστωσε από πρώτο χέρι και η Mainz που αν και προηγήθηκε στο 44’ με τον Parker , είδε να ανατρέπονται όλα σε ένα εφιαλτικό τρίλεπτο με τα γκολ των Robben στο 50’ και Muller στο 52’. Τον θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Mandzukic στο 69’ ενώ  ο Muller στο 82’ έγραψε το τελικό 4-1. Να θυμίσουμε βέβαια την επεισοδιακή νίκη της Leverkusen την Παρασκευή στο Hoffenheim με το γκολ φάντασμα για το οποίο θα αποφασίσει τελικά η Ομοσπονδία της χώρας.

Η βαθμολογία στην κορυφή
  1. BAYERN   23
  2. DORTMUND  22
  3. LEVERKUSEN  22


Για σήμερα Κυριακή το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Ιταλία και τον αγώνα Fiorentina-Juventus στις 16.00 μ.μ καθώς και τα παιχνίδια της Ελληνικής  Superleague. Καλή διασκέδαση .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!