Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013


ΙΤΑΛΙΑ : Στάση …Τορίνο

Torino Porta Nuova είναι το το όνομα του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης του Τορίνο και εκεί έμελλε να κάνει την πρώτη του φετινή στάση το τρένο της Roma. Η κάτοχος, πλέον, του ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος στο Campionato τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ομάδα του Giampiero Ventura που κατάφερε να μπλοκάρει όλα τα ατού των πρωτευουσιάνων και να απειλήσει ακόμα και με ήττα. Η Roma ευτύχησε να προηγηθεί με τον Strootman στο 28’ αλλά η απάντηση της γηπεδούχου Torino ήλθε από έναν πρώην Ρωμαίο, τον Alessio Cerci στο 63’ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Ο Βασίλης Τοροσίδης είδε το παιχνίδι από τον πάγκο , ελέω επιστροφής Maicon. Η Roma εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή αλλά πλέον Napoli και Juventus βρίσκονται σε απόστασης βολής ενώ Inter,Verona και Fiorentina πλησιάζουν ελπίζοντας σε στραβοπατήματα. Η Serie A δείχνει να αποκτά ξανά το ενδιαφέρον της. Εντύπωση προκαλεί το κατρακύλισμα της Milan στην 11η θέση μετά και την τελευταία εντός έδρας ήττα από την Fiorentina με 0-2 . Οι Rossoneri του Μιλάνου πληρώνουν τη διοικητική ανυπαρξία και τις άστοχες κινήσεις των τελευταίων ετών με μια πορεία που σκορπά πίκρα και προβληματισμό στους εκατομμύρια οπαδούς τους σε όλο τον κόσμο.
Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

·         PARMA-JUVENTUS  0-1
·         MILAN-FIORENTINA  0-2
·         NAPOLI-CATANIA  2-1
·         LIVORNO-ATALANTA  1-0
·         LAZIO-GENOA 0-2
·         SAMPTORIA-SASSUOLO  3-4
·         UDINEZE-INTER  0-3
·         VERONA-CAGLIARI  2-1
·         TORINO-ROMA  1-1
·         BOLONIA-CHIEVO  4/11

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
1.       ROMA  31
2.       NAPOLI  28
3.       JUVENTUS  28
4.       INTER 22
5.       HELLAS VERONA  22
6.       FIORENTINA  21
7.       LAZIO  15


ΙΣΠΑΝΙΑ : ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει την ξέφρενη πορεία της Atletico Madrid που νίκησε και την Bilbao του Valverde με 2-0. Στο 33’ ο David Villa άνοιξε το σκορ, επιβεβαιώνοντας την επάνοδο του στο επίπεδο που τον είχαμε γνωρίσει πριν το σοβαρό τραυματισμό του, ενώ στο 41’ έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης, ποιος άλλος, ο Diego Costa σημειώνοντας το 13ο φετινό του γκολ και πιάνοντας τον Ronaldo στην κορυφή των σκόρερ της Primera. Η Real έκανε τα εύκολα δύσκολα στην βόλτα της στα προάστια αφού προηγήθηκε με 0-3 στο ημίχρονο με τα γκολ των Ronaldo 3’,48’ και Benzema 31’ αλλά τα δυο γρήγορα πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Viera στο 53’ και 55’ έβαλαν φωτιά στο ματς και μετέτρεψαν τον περίπατο σε ντέρμπι. Η εστία των «μερένχες» πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά για άλλη μια φορά φέτος ο Diego Lopez ήταν εκεί . Στα θετικά για τη Real, πέρα από την κατάκτηση των βαθμών, η επάνοδος του Xabi Alonso έστω και για 45’ λεπτά στην αγωνιστική δράση. Η πρωτοπόρος Barcelona , έχοντας κερδίσει το ντέρμπι με την Espanyol, στο οποίο είχαμε  αναφερθεί εκτενώς στο προηγούμενο άρθρο, δεν ευτύχησε να δει κάποιο στραβοπάτημα των Μαδριλένων κι έτσι η μάχη θα συνεχιστεί και όποιος αντέξει.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

·         BARCELONA-ESPANYOL  1-0
·         REAL SOCIEDAD-OSASUNA  5-0
·         ALMERIA-VALLADOLID  1-0
·         RAYO-REAL MADRID  2-3
·         SEVILLA –CELTA 0-1
·         GETAFE-VALENCIA  0-1
·         ATLETICO-BILBAO  2-0
·         LEVANTE-GRANADA  0-1
·         MALAGA-BETIS  3-2
·         ELCHE-VILLAREAL  4/11

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
  1.      .  BARCELONA  34
  2.        ATLETICO  33
  3.        REAL   28
  4.       VILLAREAL   20
  5.        BILBAO  20
  6.        GETAFE  19

ΑΓΓΛΙΑ  : Το Mancester είναι εδώ

Το είχαμε πει ότι στην Αγγλία ποτέ δεν μπορεί να ξεγράψεις τις ομάδες του Mancester όσο πίσω κι αν έχουν μείνει στη βαθμολογία και όσο και αν προβληματίζουν με τις εμφανίσεις τους. Είναι τέτοια η δυναμική αυτών των συλλόγων και κυρίως της United , που είναι θέμα χρόνου να αντιδράσουν . Το εντυπωσιακό 7-0 της City επί της Norwich και η άνετη εκτός έδρας επικράτηση της United επί της Fulham με  1-3 έκαναν αίσθηση και μαζί με τη νέα νίκη της Arsenal στο ντέρμπι κορυφής επί της Liverpool με 2-0 ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν την 10η αγωνιστική της Premier League. Ο Mourinio για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Newcastle και η Chelsea γνώρισε πικρή ήττα με 2-0 ενώ Everton και Tottenham έμειναν στο 0-0 που ουσιαστικά δεν ικανοποιεί κανένα. Η μάχη στην Premier αναμένεται συναρπαστική, μετά από αρκετά χρόνια κυριαρχίας 1-2 ομάδων,  με 8 ομάδες να παλεύουν για τον τίτλο ικανές για κάθε αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

ARSENAL=LIVERPOOL  2-0, WEST BROM-CRYSTAL PALACE  2-0, WEST HAM-ASTON VILLA  0-0, MAN CITY- NORWICH  7-0, NEWCASTLE-CHELSEA  2-0, STOKE-SOUTHAMPTON 1-1, FULHAM-MAN UNITED  1-3, HULL-SUNDERLAND  1-0, EVERTON-TOTTENHAM 0-0, CARDIFF-SWANSEA  1-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
1.       ARSENAL  25
2.       CHELSEA  20
3.       LIVERPOOL  20
4.       TOTTENHAM  20
5.       MAN CITY  19
6.       SOUTHAMPTON  19
7.       EVERTON  19
8.       MAN UNITED  17

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Μένουν οι δυο τους

Η απρόσμενη γκέλα της Leverkusen που έχασε 1-0 από την ουραγό Braunschweig ήταν σίγουρα το πιο εντυπωσιακό  αποτέλεσμα αυτής της αγωνιστικής στη Bundesliga. Η Bayern πέρασε και από το Hoffenheim και μάλιστα με ανατροπή 1-2 χάρη στα γκολ των Mandzukic και Muller που απάντησαν στο γκολ του Sule στο 34’. Έτσι μετά και το εντυπωσιακό 6-1 της Dortmund η μάχη δείχνει να μετατρέπεται σε μονομαχία Bayern vs Dortmund, Guardiola vs Klopp, αφού όπως έχουμε ξαναπεί καμιά από τις υπόλοιπες ομάδες της Bundesliga δεν δείχνει ικανή να ακολουθήσει το ρυθμό αυτών των ομάδων που αναμένεται και φέτος να πρωταγωνιστήσουν  στο Champions League.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
1.       BAYERN  29
2.       DORTMUND  28
3.       LEVERKUSEN  25
4.       GLADBACH  19





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!