Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013



Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) θα επιτρέψει την επέκταση της χρήσης των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών την ώρα της πτήσης.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στις αεροπορικές εταιρείες να επεκτείνουν την χρήση των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών εν ώρα πτήσης στις ΗΠΑ.

Η υπηρεσία σημείωσε ότι θα δώσει άμεσα στις αεροπορικές εταιρείες οδηγίες για την εφαρμογή της επέκτασης αυτής, το χρονικό πλαίσιο της οποίας αναμένεται να διαφέρει μεταξύ των διαφόρων αερομεταφορέων.

Η χαλάρωση των κανόνων θα τεθεί σε ισχύ στην πλειονότητα των αεροπορικών εταιρειών ως το τέλος της χρονιάς, διευκρινίζει η FAA σε ανακοίνωσή της.

"Οι επιβάτες θα μπορούν τελικά να διαβάζουν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή (e-books), να παίζουν παιγνίδια και να βλέπουν βίντεο στις συσκευές τους κατά την διάρκεια όλων των σταδίων της πτήσης, με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις", προσθέτει η FAA στην ανακοίνωσή της.

Ωστόσο με την ενέργεια αυτή δεν αλλάζει τίποτε όσον αφορά την απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων για επικοινωνία την ώρα της πτήσης. Το θέμα αυτό ανήκει στην δικαιοδοσία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών.

newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!