Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013




Έκθεση αρχειακού υλικού με τίτλο: «Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης 30 χρόνια προσφοράς στην ιστορική διαδρομή της πόλης» διοργανώνει το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ), με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του (1983-2013).

Στην έκθεση παρουσιάζονται αφίσες και φωτογραφίες από εκδηλώσεις και δράσεις του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ενώ εκτίθενται μέρος των χαρτών και των καρτ ποστάλ από τη συλλογή του Κ.Ι.Θ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, στις 19:30, στον εκθεσιακό χώρο του ΚΙΘ (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Νοεμβρίου 2013 και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του 8ου τόμου της επιστημονικής επετηρίδας του Κ.Ι.Θ. «Θεσσαλονίκη» στην αίθουσα συνεδρίων του Κέντρου (3ος όροφος).

Ο 8ος τόμος περιλαμβάνει 16 επιστημονικές εργασίες με διάφορα θέματα, αρχαιολογικά, ιστορικά, τοπογραφίας της πόλης, πολεοδομικά, ιστορίας της τέχνης, κ.ά.

Η Επετηρίδα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης είναι το επιστημονικό περιοδικό του ιδρύματος.

Εκδίδεται περιοδικά και σε αυτό δημοσιεύονται επιστημονικές εργασίας που αφορούν στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Ο πρώτος τόμος εκδόθηκε το 1985.
cityportal.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!